Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πως να κάνεις λεύκανση δοντιών στο σπίτι!

Πως να κάνεις λεύκανση δοντιών στο σπίτι!

Το χαμόγελο σου είναι από τα πιο όμορφα σου στοιχεία. Εννοείται είναι κάτι που θες να είναι πάντα λαμπερό και υγιές. Οι αλλαγές στο χρώμα των δοντιών είναι κάτι που συμβαίνει σταδιακά και για διάφορους λόγους, ίσως επειδή καπνίζεις, ή καταναλώνεις πολύ καφέ, ή μπορεί να είναι κληρονομικό. Ωστόσο, είναι και μια φυσική διαδικασία καθώς μεγαλώνουμε. Ακόμη και στο πιο ελάχιστο, το κίτρινο χρώμα είναι αναπόφευκτο.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ Α.

 

 

Εάν ψάχνεις εναλλακτικές λύσεις για το πως να κάνεις λεύκανση στα δόντια στο σπίτι σου, υπάρχουν μερικές θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις. Είναι σημαντικό να είσαι πολύ προσεκτική με τη λεύκανση στο σπίτι. Τα προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά και όχι υπερβολικά.

Συμβουλές στοματικής υγιεινής που θα σε βοηθήσουν να προλάβεις επιπλέον κιτρίνισμα στα δόντια!

 

Βούρτσισε σωστά τα δόντια σου για να μειώσεις το κιτρίνισμα!

Μπορεί να είναι δεδομένο στο μυαλό σου, αλλά η συχνότητα και ο σωστός τρόπος που βουρτσίζεις τα δόντια σου είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μετά από κατανάλωση τροφίμων και ποτών, να βουρτσίζεις καλά τα δόντια σου. Ωστόσο, όταν καταναλώνεις όξινες τροφές ή ποτά είναι καλύτερα να μην καθαρίσεις τα δόντια σου αμέσως μετά. Ο λόγος είναι ότι τα οξέα θα φθείρουν το σμάλτο στα δόντια σου. Τι εννοούμε με το σωστό τρόπο που βουρτσίζεις τα δόντια σου. Πρέπει να γίνεται απαλά με κυκλικές κινήσεις και να καθαρίζεις εσωτερικά και εξωτερικά τις επιφάνειες. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται 2 φορές την ημέρα και να διαρκεί για 2 λεπτά περίπου. Υπάρχουν λευκαντικές οδοντόκρεμες που μπορούν να σε βοηθήσουν, περιέχουν ήπια συστατικά για να αφαιρέσουν λεκέδες και είναι ασφαλή.

 Κατανάλωσε περισσότερα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό!

ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ – DDS ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Η κατανάλωση φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό συμβάλει στη διατήρηση της υγείας στα δόντια. Καθαρίζει τα δόντια, τα ούλα από την πλάκα και τα βακτήρια.  Επίσης τα τραγανά φρούτα αυξάνουν την παραγωγή του σάλιου που βοηθά στην απομάκρυνση βακτηρίων και υπολειμμάτων τροφής. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για λεύκανση στα δόντια. Όμως ο καλύτερος τρόπος είναι να προλάβεις το κιτρίνισμα, φροντίζοντας να έχεις καλή στοματική υγιεινή.

4 Θεραπείες που μπορείς να φτιάξεις σπίτι σου για λεύκανση στα δόντια!

ΜΑΡΙΛΕΝΑ Γ.ΚΑΜΠΟΣΙΩΡΑ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

1. Θεραπεία με σόδα και υπεροξείδιο υδρογόνου!

Θεραπεία για λεύκανση δοντιων με μαγειρική σόδα

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι πόσιμο οξυζενέ που μπορείς να προμηθευτείς από κάποιο φαρμακείο ή διαδικτυακά. Η πάστα από μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου αφαιρεί τα βακτήρια και τη συσσώρευση της πλάκας από τα δόντια.

Για να το κάνεις, ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρικής σόδας με 2 κουταλιές από υπεροξείδιο του υδρογόνου, μέχρι να φτιάξεις μια πάστα. Εφάρμοσε την πάστα στα δόντια σου και βούρτσισε τα. Είναι σημαντικό να ξεπλύνεις το στόμα σου πολύ καλά με νερό.

Επιπλέον, η χρήση της μαγειρικής σόδας, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 λεπτά και είναι πιο ασφαλές να γίνεται κάθε δεύτερη μέρα. Συνολικά όχι περισσότερο από 2 εβδομάδες.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΟΥΡΟΥ – ΚΟΥΡΟΥΠΗ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

2. Λεύκανση δοντιών με λάδι καρύδας!

θεραπεία με λάδι καρύδας για λεύκανση στα δόντια

Το λάδι της καρύδας αφαιρεί την πλάκα, τα βακτήρια από το στόμα και ενισχύει την οδοντίνη που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο,  γι αυτό είναι αποτελεσματικό στη λεύκανση δοντιών.

 

Για να το κάνεις, απλώς θα πάρεις μια κουταλιά της σούπας με λάδι καρύδας που θα βάλεις στο στόμα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία, καλό θα ήταν κατά διαστήματα να στριφογυρίζεις το λάδι μέσα στο στόμα σου. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό. Εναλλακτικά, αν η διαδικασία σου είναι δυσάρεστη μπορείς να βουρτσίσεις τα δόντια σου με λάδι καρύδας για 2 λεπτά.

 

 

ΗΛΙΑΣ Θ. ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ – ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

 

3. Μηλόξιδο για λεύκανση στα δόντια!

Ξύδι από μήλο για λεύκανση στα δόντια

Το ξύδι από μήλο, πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες και όχι τόσο συχνά (μια φόρα στην εβδομάδα). Ο τρόπος να το χρησιμοποιήσεις είναι να σμίξεις 2 κουταλάκια ξύδι με περίπου 200ml νερό. Ακολούθως χρησιμοποίησε το ως στοματικό διάλυμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ξέπλυνε καλά με νερό και μετά βούρτσισε κανονικά τα δόντια σου.

4. Χρησιμοποίησε φλούδα από λεμόνι, πορτοκάλι ή  μπανάνας ως λευκαντικό δοντιών!

Φλούδα των φρούτων λεύκανση στα δόντια

Θα χρειαστείς τη φλούδα ενός από τα πιο πάνω φρούτα. Η διαδικασία είναι να τρίψεις τα δόντια σου με τη φλούδα για περίπου 2 λεπτά. Ακολούθως πρέπει να ξεπλύνεις πολύ καλά τα δόντια σου και μετά να τα βουρτσίσεις κανονικά. Το σημαντικό σε αυτή τη μέθοδο που πρέπει να γνωρίζεις, είναι ότι λόγω της οξύτητας των φρούτων πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και να μην τη χρησιμοποιείς πολύ συχνά. Σε περίπτωση που προσέξεις ότι έχεις πιο ευαίσθητα ούλα τότε καλύτερα να μη συνεχίσεις με αυτή τη μέθοδο.

About Μαρία Νικολοπούλου