Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πως να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τον χειμώνα

webkorinthos.aytokinhto

Τώρα που βλέπουμε τον χειμώνα να πλησιάζει όλο και πιο πολύ, είναι καιρός να πραγματοποιήσουμε μια σειρά ελέγχων για να είμαστε προετοιμασμένοι τόσο για τις βροχές, όσο και για τον παγετό του χειμώνα.
Ποιοί είναι αυτοί οι έλεγχοι και τι πρέπει να προσέξουμε;  Δείτε παρακάτω:

Αλλάξτε υαλοκαθαριστήρες

Ξεκινάμε με τους υαλοκαθαριστήρες. Καλό είναι να αλλάζουμε τα λαστιχάκια ή και ολόκληρους τους υαλοκαθαριστήρες μια φορά τον χρόνο ή το πολύ κάθε δύο χρόνια.

αλλάζουμε υαλοκαθαριστήρες το φθινόπωρο
Η κατάλληλη περίοδος για να το κάνουμε αυτό είναι το φθινόπωρο. Κι αυτό γιατί αν το κάνουμε νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι για παράδειγμα, ο ήλιος θα αρχίσει να φθείρει τα λαστιχάκια.

Θυμηθείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες βρίσκονται εκεί για να καθαρίζουν το παρμπρίζ μας παρέχοντας ορατότητα όχι μόνο από την βροχή, αλλά και από τον ήλιο και πιο συγκεκριμένα από την αντηλιά.

Τσεκάρετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου

Σειρά έχουν τα λάστιχα. Δείτε αν έχουν φθαρεί υπερβολικά και αν χρειάζονται αντικατάσταση. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Να θυμάστε ότι τα ελαστικά δεν έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής σε χρόνια ή χιλιόμετρα. Η αντικατάσταση τους εξαρτάται από παράγοντες όπως η συντήρηση, η σωστή χρήση, το στυλ οδήγησης κλπ.

τσεκάρουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου τον χειμώνα
Καλό είναι λοιπόν πριν αρχίσουν οι βροχές και τα χιόνια να δείτε σε τι κατάσταση είναι τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας.

Προμηθευτείτε με αλυσίδες ή καλύμματα χιονιού για τα λάστιχα σας, ειδικά αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε πιο ορεινές περιοχές. Καλό είναι να υπάρχουν στο πορτμπαγκάζ, για να μην χρειαστεί να ψάχνετε όταν έρθει η ώρα.

Ελέγξτε τα υγρά και το κλιματιστικό

Ελέγξτε τα υγρά του αυτοκινήτου. Πέρα από τον καθιερωμένο έλεγχο σε λάδια, υγρά φρένων, κλπ που κάνετε έτσι κι αλλιώς σε τακτική βάση, φροντίστε να προμηθεύσετε το αυτοκίνητο σας με το κατάλληλο αντιψυκτικό.

Αν δεν είστε σίγουροι πιο είναι το κατάλληλο για το δικό σας μοντέλο, ρωτήστε σε ένα βενζινάδικο ή ακόμη καλύτερα σε ένα συνεργείο.

Τέλος ελέγξτε τον κλιματισμό. Απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο και τσεκάρετε το φρέον. Όσο κι αν ακουστεί παράξενο ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο είναι πιο απαραίτητος τον χειμώνα από ότι το καλοκαίρι.

Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται μόνο για λόγους άνεσης, αλλά και για λόγους ασφαλείας. Αν δεν λειτουργεί σωστά το κλιματιστικό/καλοριφέρ του αυτοκινήτου, δεν θα μπορείτε να ξεθαμπώσετε το παρμπρίζ σας με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να οδηγήσετε όταν πιάσουν τα κρύα.

Καλές και ασφαλείς διαδρομές!

ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

About Μαρία Νικολοπούλου