Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πως να συνδυάσεις σωστά τα κοσμήματα με το ντύσιμό σου

webkorinthos.kosmhma

Τα κοσμήματα είναι σαν την τελική πινελιά του ζωγράφου που μπορεί να μετατρέψει έναν πίνακα σε αριστούργημα ή σε μια καταστροφή. Τα τελευταία χρόνια τα statement κολιέ έχουν προσδώσει ακόμη περισσότερη σημασία στο styling με κοσμήματα που κάποιες περιόδους όπως τα Χριστούγεννα, σχεδόν επιβάλλεται.

Πως όμως μετατρέπεις τα κοσμήματα σου σε statement jewellery; Ποιο είναι το όριο ανάμεσα στους παραφορτωμένους και τους εντυπωσιακούς συνδυασμούς κοσμημάτων; Αυτές και άλλες απορίες, λύνουμε με τους ακόλουθους 7 κανόνες για τους συνδυασμούς κοσμημάτων:

1. Λίγα και καλά

Είναι πολύ δύσκολο να συνδυαστεί ένα εντυπωσιακό κολιέ με εντυπωσιακά σκουλαρίκια επειδή υπάρχει μικρή απόσταση μεταξύ λαιμού και αυτιών. Οι επιλογές είναι τρεις για αποτέλεσμα που δεν θα είναι «φλύαρο»:

  • Μεγάλο κολιέ μόνο

    Η Heidi Klum στις Χρυσές Σφαίρες 2012

    Η Heidi Klum στις Χρυσές Σφαίρες

  • Μακριά και εντυπωσιακά σκουλαρίκια μόνο

    Η Sofia Vergara στα Emmys του 2012

    Η Sofia Vergara στα Emmys

  • Διακριτικό σετ κολιέ και κοντών σκουλαρικιών

    Η Jennifer Lawrence στα Όσκαρ του 2013 με διακριτικό σετ σκουλαρίκια-κολιέ

    Η Jennifer Lawrence στα Όσκαρ του 2013 με διακριτικό σετ σκουλαρίκια-κολιέ

2. Το απλό είναι πιο εντυπωσιακό

Olivia Palermo

Όταν φοράς ένα πολύ εντυπωσιακό κόσμημα τότε το ρούχο λειτουργεί ως καμβάς. Το LBD, ένα λευκό πουκάμισο, ουδέτερες αποχρώσεις και γενικά μονοχρωμίες αποτελούν την πιο σικ και απλή λύση όταν το κόσμημα είναι ογκώδες και φαντασμαγορικό.

 

3. Διάλεξε σοφά τα σκουλαρίκια

Καταρχάς, είναι σημαντικό να βρεις τα σκουλαρίκια που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου, που το αγκαλιάζουν και το αναδεικνύουν. Στη συνέχεια, χρειάζεται να πλαισιώσεις τα σκουλαρίκια με το σωστό χτένισμα. Αν τα σκουλαρίκια είναι ογκώδημακριά και έντονα είναι καλύτερο τα μαλλιά να είναι μαζεμένα και όταν είναι αφημένα κάτω να βρίσκονται σε λεία μορφή ή με απαλά κύματα.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Ashley Madewke

Ashley Madewke

Στα χτενίσματα με όγκο εξισορροπούν καλύτερα με κοντά σκουλαρίκια. Επίσης, αν φοράς μαντήλι ή τουρμπάνι στα μαλλιά είναι καλύτερο να επιλέξεις μικρά και διακριτικά σκουλαρίκια.

Beyonce

Beyonce

4. Ταίριαξε το κολιέ με την κατάλληλη λαιμόκοψη

Για να βεβαιωθείς πως το statement necklace κάνει όντως «statement» οφείλεις να επιλέξεις τη λαιμόκοψη που θα το αναδείξει. Strapless, με ανοιχτούς ώμους ή ντεκολτέ V είναι οι πιο σίγουρες επιλογές.necklace-neckline-2

Όσον αφορά τα ζιβάγκο, κάποιες φορές λειτουργεί ο συνδυασμός και κάποιες όχι. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις, φρόντισε να επιλέξεις ένα ζιβάγκο που να έχει στενή εφαρμογή στο λαιμό διαφορετικά ο γιακάς με το κολιέ θα «γεμίσουν» τη συγκεκριμένη περιοχή αφαιρώντας πόντους.turtleneck-necklace

Olivia Palermo

Olivia Palermo

Στα ρούχα με κολλαριστούς γιακάδες ή με halter neck συνήθως δεν ταιριάζουν τα μεγάλα κολιέ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι ουδέτεροι τόνοι και οι μονοχρωμίες αποτελούν την πιο ασφαλή επιλογή στους συγκεκριμένους συνδυασμούς.

5. Μην παραμελείς το μανικιούρ

Aν σου αρέσουν τα εντυπωσιακά δαχτυλίδια είναι σημαντικό να διατηρείς τα νύχια σου περιποιημένα γιατί τα βλέμματα θα στραφούν σίγουρα στα χέρια. statement-rings

Επίσης, αν φορά δαχτυλίδια με χρωματιστές πέτρες είναι καλό να ταιριάζει το δαχτυλίδι με την απόχρωση του βερνικιού στα νύχια.colorful-rings-street-style

6. Κεφάλαιο «Βραχιόλια»

Το βραχιόλι-χειροπέδη αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις γυναίκες που θέλουν μίνιμαλ συνδυασμούς κοσμημάτων (η λογική του «ένα και καλό»).Cuff Bracelets (9)Cuff Bracelets (8)

braceletsΑν σου αρέσουν οι συνδυασμοί με πολλά μεγάλα βραχιόλια, χρειάζεται να έχεις δύο κανόνες στο μυαλό σου όταν τα ταιριάζεις: Ο πρώτος είναι να ταιριάζουν στο χρώμα ή στο μέταλλο και ο δεύτερος, να είναι του ίδιου στυλ (π.χ. έθνικ).

Τέλος, ο συνδυασμός βραχιολιού με ρολόι είναι στιλιστικά τολμηρός ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά αν θέλεις να δοκιμάσεις μπορείς να συνδυάσεις το βραχιόλι με μια λεπτομέρεια του ρολογιού όπως το μεταλλικό καντράν.watch-bracelet

7. Σκέψου τι θέλεις να «δηλώσεις» μέσα από τα κοσμήματα σου

Για ποιο λόγο φοράς ένα ή περισσότερα κοσμήματα; Θέλεις να διαμορφώσεις ένα boho look με πολλά ασημένια, σκαλιστά, κοσμήματα και χρωματιστές πέτρες, ή να μετατρέψεις ένα σύνολο από απλό σε διακριτικά πολυτελές, φόρεσε ένα χρυσό κόσμημα.

Boho style

Boho style

Chic Look

Chic Look

Τα statement κοσμήματα έχουν το στόχο να κάνουν «statement». Μένει λοιπόν να ανακαλύψεις ποιο θα είναι το δικό σου!

www.thatslife.gr

ΜΙΓΓΟΛΙΟΣ Jewellery

About Μαρία Νικολοπούλου