Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΟΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ Η΄ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΟΥ – ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κουβεντιάσαμε με τους ειδικούς, ξεφυλλίσαμε τα αρχεία και αναζητήσαμε τις πιο έξυπνες ιδέες διακόσμησης για ένα μικρό κήπο ή μπαλκόνι. Μπορεί να μην είστε από τους τυχερούς με μεγάλους κήπους αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να είστε δημιουργικοί με αυτό που έχετε.

lklkl

Με λίγες γνώσεις διακόσμησης, ακόμα και το γκαζόν, οι πιο μικρές βεράντες ή τα μικροσκοπικά μπαλκόνια σας, μπορούν να γίνουν ένα απολαυστικό μέρος για να περνάτε τις ώρες σας το καλοκαίρι.Ξεγελάστε το μάτι με κάποιο χρωματικό σχέδιο ή με έξυπνη χρήση του φωτισμού ή απλούστατα στολίστε ένα μικρό χώρο με ελκυστικά αξεσουάρ.

Μην ψάχνετε παραπέρα, εμείς έχουμε όσες ιδέες χρειάζεστε για το μικρό σας κήπο. Μπορείτε να κάνετε το μικρό σας χώρο να μοιάζει παραμυθένιο. Σας αξίζει να μένετε σε ένα μοντέρνο σπίτι και να χαλαρώνετε σε ένα μοντέρνα σχεδιασμένο κήπο. Το πιο σημαντικό είναι να έχετε καθαρό τον κήπο σας.

diakosmisi-mikrou-kipou-1-300x177 ksilino-dapedo-se-kipo-300x200

Η πίσω αυλή ενός σπιτιού είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό μέρος, όπου μπορείς να χαλαρώσεις,  να διασκεδάσεις με τους φίλους και την οικογένεια σου, αλλά και για να ασχοληθείς με την κηπουρική.

Μπορείς με μερικές έξυπνες  πινελιές να την μετατρέψεις σε ένα παραμυθένιο μέρος, όπου θα περνάς ευχάριστα τον χρόνο σου!

Σχετική εικόνα

Αν η αυλή σου όμως είναι μικρή αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις πολύ εύκολους τρόπους για να τη διακοσμήσεις, με τα κατάλληλα φυτά, σκίαστρα (ομπρέλες – τέντες), έπιπλα κήπου, ούτως ώστε να δείχνει μεγαλύτερη και φυσικά ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Πως να διακοσμήσεις την αυλή σου ananeosi-spitiou3-231x300 dimiourgikes-idees-gia-kipous-294x300

Για να κάνεις μια εντυπωσιακή διακόσμηση αυλής μπορείς να παίξεις με τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία και φυσικά με τις αντιθέσεις των χρωμάτων.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ξύλο για να δημιουργήσεις υπερυψωμένα επίπεδα στο πάτωμα σου, ούτως ώστε να φαίνεται πιο εκπληκτικός και μεγάλος ο χώρος της αυλής σου. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις κιόσκι για να μην σε πιάνει ο ήλιος, αλλά και η βροχή.

Σαν βασικό υλικό για τις κατασκευές σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παλέτες, οι οποίες είναι πολύ must τα τελευταία χρόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακαινιση αυληςΕπιπλέον αν δεν έχεις και μεγάλη αδυναμία στο ξύλο, μπορείς να επιλέξεις την πέτρα, είτε για να καλύψεις ένα μεγάλο μέρος της αυλής σου, είτε απλά και μόνο για να κάνεις ένα όμορφο πέρασμα.skakiera-se-mikro-kipo-300x223

Εννοείται ότι η πέτρα θα δείξει ακόμη καλύτερα αν έχεις και όμορφα προσεγμένα φυτά, να την περιβάλουν. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο συντριβάνιγια να την κάνεις ακόμη πιο κομψή.

Και με το τσιμέντο γίνονται θαύματα, το οποίο μπορείς και να χρωματίσεις με ειδικές μπογιές για τσιμέντο και να δημιουργήσεις αν έχεις φαντασία πολλά διακοσμητικά ή ακόμα και παγκάκια, τραπέζια κ.α.

diakosmisi-aulis2-300x221Τα bamboo έπιπλα είναι πάντα όμορφα – πλαισιωμένα με χαλαρωτικές μαξιλάρες και υφάσματα, τα οποία είναι εξαιρετικά για τη διακόσμηση κήπου, καθώς επίσης και τα πέτρινα παγκάκια. Μια εξίσου υπέροχη ιδέα είναι και οι εστίες εξωτερικού χώρου, για να νιώθεις πάντα ζεστή και τον χειμώνα.

Έξυπνη ιδέα είναι να φτιάξετε κάποιο παγκάκι, το κλασσικό ξύλινο ή πιο μοντέρνο μαρμάρινο και γύρω γύρω να το διακοσμήσετε με διάφορα φυτά.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κάνετε ωραίες αντιθέσεις με τα χρώματα, δηλαδή φτιάξτε ένα λευκό παγκάκι και φυτέψτε τριγύρω του κόκκινα λουλούδια.

Μια ακόμη ιδέα είναι να διακοσμήσετε τον κήπο σας με μικρά λευκά πετραδάκια, τα οποία κάνουν τον χώρο μας να φαίνεται πιο μεγάλος και πιο καθαρός. eksoterikos-xoros-288x300

Εάν θέλετε να δώσετε μια πιο εξωτική και νησιώτικη ατμόσφαιρα στον κήπο σας, συνδυάστε ξύλινο δάπεδο με λευκά πετραδάκια και όμορφες γλάστρες. Το μόνο που λείπει είναι δύο ξαπλώστρες και έχετε φέρει το νησί στο σπίτι σας!

kipos-me-dromaki-kai-louloudia-300x292Μια πιο μοντέρνα λύση είναι το ξύλο, είτε στερεωμένο στην γη είτε υπερυψωμένο. Ενώ μια ακόμη λύση είναι να κάνεις παιχνίδι με τις πλάκες και να μην τις βάλεις σε απόλυτη ευθεία αλλά ζικ ζακ ή με σχέδιο δικής σου δημιουργίας!

Εάν ο χώρος που έχεις για κήπο ουσιαστικά είναι ο δρόμος που οδηγεί από την εξώπορτα στην καγκελόπορτα της αυλής, μην απελπίζεσαι! Υπάρχουν λύσεις και μάλιστα πολύ ωραίες.

Αρχικά, μπορείς να φτιάξεις ένα μονοπάτι που θα οδηγεί από το ένα σημείο στο άλλο. Επέλεξε μεγάλες πέτρες ή πλάκες για να δημιουργήσεις τον δρόμο.

Σχετική εικόνα

Έπέλεξε χρωματιστά λουλούδια που θα δώσουν, αμέσως μόλις τα φυτέψεις, ζωή στον κήπο σου. Μην διαλέξεις πολύ θαμνώδη φυτά και “κλείσουν” τον χώρο. Ωραία ιδέα είναι και οι ψηλές γλάστρες που έχουν διπλό ρόλο. Και δεν πιάνουν πολύ χώρο και ομορφαίνουν τον κήπο μας. Αποτέλεσμα εικόνας για ανακαινιση αυλης

Εάν από την άλλη έχεις μικρό μπαλκόνι μπορείς:

Εάν το πρόβλημα σου είναι ότι ζεις σε διαμέρισμα και δεν έχεις καθόλου κήπο σου έχουμε προτάσεις που μπορείς να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε κήπο!

Μπορείτε να έχετε ένα πολύ όμορφο μπαλκόνι με ωραία στοιχεία και ωραίες απόψεις που να θυμίζουν κήπο.

Διαλέξτε την περιοχή (έστω μικρή) που θα φιλοξενήσει τον χώρο της ανάπαυσης σας στο μπαλκόνι. Όλος ο υπόλοιπος χώρος μπορεί να στολιστεί με διάφορους τρόπους.Σχετική εικόνα

Επιλέξτε ένα γωνιακό σημείο και βάλτε ένα αναρριχώμενο φυτό κατά προτίμηση με γρήγορη ανάπτυξη και ανθοφορία έτσι η πρασινάδα και τα άνθη θα ανέβουν ως επάνω ομορφαίνοντας την πλευρά αυτή. Μη ξεχάσετε να το στηρίξετε με μια πέργκολα

Μπορείτε να κρεμάσετε κασπό με φυτά στον τοίχο και στην οροφή του μπαλκονιού, για να γεμίσετε χρώμα όλη την περιοχή αφήνοντας το δάπεδο ελεύθερο προς άλλη χρήση.

Κρεμάστε ζαρντινιέρες έξω από τα κάγκελα (προσοχή μόνο στην αποστράγγιση των νερών του ποτίσματος να μην βρέχουν περαστικούς).

Κανένα μπαλκόνι δεν είναι ποτέ μικρό αν θέλεις να το ομορφύνεις με λουλούδια! Σίγουρα δεν θα είναι ένα άνετο μεγάλο μπαλκόνι, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο να γίνει λειτουργικό και όμορφο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακαινιση αυληςΌταν θα αγοράσετε τα φυτά σας, ζητήστε την βοήθεια του γεωπόνου σχετικά με τον προσανατολισμό του μπαλκονιού για την επιλογή των φυτών.

Τα φυτά χώρια που μας ομορφαίνουν τον χώρο είτε με τα χρώματα τους είτε και μόνο με αυτή την πρασινάδα τους, μας εξασφαλίζουν δροσιά το καλοκαίρι, ευωδιάζουν τον χώρο όπου ζούμε, μας ηρεμούν και ορισμένα αρωματίζουν τα καθημερινά μας γεύματα. Το ξέρατε ότι ο βασιλικός και ο δυόσμος διώχνουν τα κουνούπια; Γεμίστε λοιπόν τα περβάζια των παραθύρων σας μ’ αυτά τα φυτά και απολαύστε καλοκαίρι με ανοιχτά παράθυρα χωρίς έντομα.Αποτέλεσμα εικόνας για ανακαινιση αυλης

Μπορείτε να διαλέξετε αναρριχητικά φυτά με άνθη για να δημιουργήσετε φυσική τέντα, Χρησιμοποιήστε πέργκολες στα μπαλκόνια, στις αυλές σε κιόσκια και τοίχους και αφήστε να σκαρφαλώσουν πάνω τους τριανταφυλλιές, αγιόκλημα, βιστέριες και γιασεμί.

Δημιουργήστε φράχτες στους κήπους και τα μπαλκόνια σας από φυτά που θα τα κλαδεύετε περιοδικά για να τους δώσετε το επιθυμητό σχήμα (λυγούστρα), Χωρίστε τον κήπο σε Σχετική εικόναπαρτέρια ή επίπεδα και γεμίστε τα με ζίνιες, ζέρμπερες, λαμπέλιες και κατιφέδες για να’ ναι ανθισμένα όλο το καλοκαίρι, Αγοράστε πήλινες γλάστρες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και φυτέψτε τις με γεράνια και μαργαρίτες, Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει, να ξέρετε ότι τα λουλούδια θέλουν απλώς να τα φροντίζετε λίγο αλλά να τ’ αγαπάτε πολύ.

 

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ Μ.ΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΝΘΟΚΗΠΙΟ – ΑΣΛΑΝΗΣ Θ. & Κ. Ο.Ε.

CASA DI FIORE – ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ

Deco floral

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ «ΚΕΝΤΙΑ» – Γάμος – Βάπτιση – Εκδηλώσεις

Natura Flowers – Aνθοπωλείο

ΑΝΘΟΤΕΧΝΙΚΗ – ΤΣΑΚΩΝΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ Β.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΧΩΡΕΜΗΣ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ

earthcontrol – Στέλιος Καρανικόλας

 

About Μαρία Νικολοπούλου