Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΜΑΣ ΕΙΔΗ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν έχουμε πλέον την δυνατότητα να αγοράζουμε κάθε χρόνο λευκά είδη,  επισκεφθήκαμε τα καλύτερα καταστήματα λευκών ειδών της Κορινθίας, ΛΕΥΚΟ STOCK HOUSE   «ΜΕΣΑ» – ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΟΥΡΤΙΝΩΝ – ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ – ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑΣ – ΧΑΛΙΩΝ όπου οι υπεύθυνοι πρόθυμα  μας έδωσαν μερικές συμβουλές να τα διατηρήσουμε σαν καινούρια για πολλά χρόνια.

Για μεγαλύτερη προστασία από την φθορά, αλλά και για να μένουν τα λευκά είδη μας πάντα σαν καινούρια μας συνιστούν να ακολουθούμε  τις παρακάτω οδηγίες:

Σεντόνια  και παπλωματοθήκες
1. Πλύνετέ τα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα σύγχρονα απορρυπαντικά πολυδιαφημίζουν ότι καθαρίζουν τους σκληρότερους λεκέδες σε χαμηλές θερμοκρασίες, πόσο μάλλον τα σεντόνια σας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες στο πλύσιμο θα κάνουν τα σεντόνια να διατηρήσουν τα χρώματά τους και τα λάστιχα στα κατωσέντονα να μην ξεχειλώσουν.

  1. Απλώστε τα καλοδιπλωμένα. Αν ο χώρος που απλώνετε είναι περιορισμένος διπλώστε τα στα δύο ή στα τέσσερα ώστε όσο στεγνώνουν να μην χάνουν τη φόρμα τους και στραβώνουν. Ζητήστε τη βοήθεια του καλού σας ή των παιδιών σας γι’ αυτό. Είναι μια δουλειά που μπορεί να φαίνεται βαρετή και χρονοβόρα, σκεφτείτε όμως πόσο χρόνο θα γλιτώσετε από το σιδέρωμα
  2. Σιδερώστε τα χωρίς να τα τραβάτε. Αφού θα τα έχετε καλοδιπλώσει από πριν, το σιδέρωμα είναι ευκολότερο. Ρυθμίστε το σίδερό σας στην θερμοκρασία που συστήνει ο κατασκευαστής και σιδερώστε τα χωρίς να τα τραβάτε και τους χαλάτε τη φόρμα.

 

Κουβερλί  και παπλώματα
1. Για όσο καιρό τα έχετε στρωμένα στο κρεβάτι, φροντίστε να τα βγάζετε συχνά στον ήλιο. Επειδή δεν είναι δυνατόν να πλυθούν όλη την ώρα, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε καθαρά. Ο ήλιος θα στεγνώσει την υγρασία και θα σκοτώσει τους μικροοργανισμούς που φωλιάζουν στα καλύμματα του κρεβατιού

  1. Πως να τα πλύνετε. Αν έχετε πλυντήριο με μεγάλο κάδο, πλύνετε τα στο γρήγορο και χωρίς στύψιμο πρόγραμμα.

Αν δεν χωρούν στο πλυντήριο γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό, σηκώσετε τα μπατζάκια σας και επιδοθείτε σε ένα άκρως διασκεδαστικό «πάτημα σταφυλιών». Το πάπλωμά σας θα καθαρίσει, και εσείς θα εκτονωθείτε και θα γυμναστείτε!

Προσοχή: Τα πουπουλένια παπλώματα ΔΕΝ πλένονται με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να τα δώσετε σε  ένα καλό καθαριστήριο για στεγνό καθάρισμα.

  1. Αποθηκεύστε τα. Στο εμπόριο υπάρχουν νάιλον σακούλες με ειδική υποδοχή που με την ηλεκτρική σκούπα αφαιρείται ο αέρας. Βάλτε τα σε μια τέτοια. Έτσι θα τα διατηρήσετε φρέσκα μέχρι την επόμενη σαιζόν και θα εξοικονομήσετε και πολύ χώρο στην ντουλάπα σας  . Υπάρχει βέβαια ο παραδοσιακός καλός τρόπος να τα φυλάξετε τυλιγμένα σε ένα παλιό σεντόνι ώστε να «αναπνέουν» για όσο θα μείνουν φυλαγμένα.

Πετσέτες
1. Διαχειριστείτε τις σωστά.  Οι πετσέτες υπάρχουν σε τρεις διαστάσεις, μικρές (χεριών), μεσαίες (προσώπου) και μεγάλες (μπάνιου).  Προμηθευτείτε αρκετές πετσέτες χεριών και παροτρύνετε την οικογένειά σας να χρησιμοποιεί αυτές για τα χέρια και το πρόσωπό τους.

Επειδή είναι μικρότερες, μπορείτε να τις αλλάζετε συχνά και πιάνουν λιγότερο χώρο στο πλυντήριο. Διαλέξτε χρώματα που να ταιριάζουν με τα πλακάκια του μπάνιου ας και με τα υπόλοιπα σετ που ήδη έχετε ώστε να δημιουργείται στο μπάνιο μια αίσθηση τάξης και ομοιομορφίας.

  1. Προμηθευτείτε μερικές ολόλευκες πετσέτες προσώπου. Θα σας χρησιμεύσουν σαν «μπαλαντέρ» σε διάφορες περιπτώσεις (όταν έχετε φιλοξενούμενους, τραπέζι με πολύ κόσμο κτλ). Οι λευκές πετσέτες μπορούν στη συνέχεια να πλυθούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες για λόγους απολύμανσης.
  2. Πλύνετε τις σε χαμηλές θερμοκρασίες. Θα τις διατηρήσετε έτσι αφράτες για περισσότερο καιρό.
  3. Σιδερώστε τις με κρύο σίδερο. Σιδερώστε τις πετσέτες αφού έχετε τελειώσει το σιδέρωμα όλων τον υπολοίπων ρούχων. Με αυτόν τον τρόπο το πέλος τους δεν θα «καθίσει».
  4. Βάζετε τις φρεσκοπλυμένες στο κάτω μέρος του ραφιού. Έτσι όποιος ανοίξει το ντουλάπι για να πάρει μια καθαρή πετσέτα, θα πάρει από τις πάνω και οι πετσέτες σας θα χρησιμοποιούνται όλες με τη σειρά.

 

Εάν υιοθετήσετε μερικές  καθημερινές απλές συνήθειες  που θα κάνουν τα λευκά σας είδη να φαίνονται καινούργια για χρόνια.

 

Μερικά έξυπνα κολπάκια ακόμα:

Ξίδι το μαγικό

Χρησιμοποίησε μία κούπα λευκό ξίδι σε μια πλύση μαζί με το απορρυπαντικό μία ή δύο φορές τον μήνα, έτσι ώστε να εξαφανιστούν τα κάθε λογής κατάλοιπα που μπορεί να αφήνουν στα ρούχα το σαπούνι ή το μαλακτικό. Τα κατάλοιπα αυτά μαζεύονται το ένα στρώμα πάνω από το άλλο και δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Το ξίδι με τη σειρά του διαλύει τα υπολείμματα αυτά στη στιγμή, αφήνοντας τις πετσέτες μαλακές και φουντωτές.

Σόδα η ισχυρή

Αν έχεις αντιληφθεί ότι μια πετσέτα έχει σκληρύνει πολύ τότε βάλε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και πρόσθεσε στο ξέβγαλμα μία κούπα λευκό ξίδι. Αυτό, σημείωσέ το κυρίως για τις πετσέτες παραλίας, που λόγω του αλατιού της θάλασσας παρουσιάζουν έντονα σημάδια «κοκαλώματος».

Μπαλάκι Τέννις  

Αν χρησιμοποιείς στεγνωτήριο, βάλε μία μπάλα του τένις μέσα, μαζί με τις πετσέτες σου. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, έχει αποτέλεσμα.

«ΜΕΣΑ» – ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΟΥΡΤΙΝΩΝ – ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ – ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑΣ – ΧΑΛΙΩΝ

ΛΕΥΚΟ STOCK HOUSE

ΤΟ ΜΕΤΑΞΙ – Χατζηϊωάννου Γεώργιος Α.

 

EZ DESIGN – Ελένη Ζουγανέλη