Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

webkorinthos.stolismos

Τα Χριστούγεννα  πλησιάζουν και όλοι στολίσουμε με χριστουγεννιάτικα στολίδια το σπίτι μας, ώστε να έχουμε μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα!

Σχετική εικόνα Οι μαμάδες που έχουν μικρά παιδιά ξέρουν πως ένα στολισμένο δέντρο δεν είναι ποτέ αρκετό! Οι μαμάδες βάζουν τη φαντασία τους να μεγαλουργήσει και δημιουργούν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα  παντού!  Η αλήθεια  είναι πως είναι ωραίο το σπίτι μας να είναι γεμάτο χριστουγεννιάτικα στολίδια, λαμπάκια, αι βασίληδες,  κορδέλες,  κεράκια, … καθώς όλα αυτά δημιουργούν μια παραμυθένια αίσθηση, που κατά βάθος θέλουμε και εμείς οι μεγάλοι, γιατί τα Χριστούγεννα είναι ευκαιρία να γίνουμε για λίγο και εμείς παιδιά!

Όμως τι γίνεται όταν υπάρχουν μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι και κυκλοφορούν ανάμεσα στα  στολίδια και δε μπορούμε να ελέγξουμε τις κινήσεις τους; tree

Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε στολισμό με ασφάλεια! Μαμάδες λάβετε τα μέτρα ασφάλειας ,ώστε να στολίσετε το σπίτι σας και να έχετε χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια ατμόσφαιρα  χωρίς να φοβάστε για ατυχήματα…

Αποτέλεσμα εικόνας για λαμπακια στο δεντρο

Η ανησυχία των περισσότερων μαμάδων είναι να μη σπάσουν οι μικροί ταραχοποιοί  τα στολίδια, να μη μπλεχτούν με τα καλώδια  και γενικότερα να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα. Εάν περιορίσουμε τα παιδιά μας προκειμένου να μη μας χαλάσουν το στολισμό τότε αυτά δε θα νιώθουν ελεύθερα. Οι συνεχείς παρατηρήσεις μας θα χαλάσουν της παραμυθένια ατμόσφαιρα για την οποία κοπιάσαμε τόσο πολύ και θέλουμε από καρδίας να μεταφέρουμε στα παιδιά  μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για λαμπακια στο δεντρο Πρώτα απ όλα, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που βάζουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες διοικητικές και τεχνικές απαιτήσεις για να μη βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, την περιουσία μας ακόμα και τη ζωή μας.

Για να είναι ασφαλή τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, οι γιρλάντες, τα φωτάκια, οι  αγιοβασίληδες εξωτερικού χώρου και άλλα διακοσμητικά είδη, που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, πρέπει να φέρουν πάνω στο προϊόν:

-τη σήμανση CE

-τα τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (τάση, ισχύς, συχνότητα λειτουργίας),

-τον τύπο του προϊόντος, τον κατασκευαστή και τα στοιχεία του ή τον υπεύθυνο εισαγωγέα / διαθέτη, στην Ελλάδα. Σχετική εικόνα

-να συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά και να αναγράφονται τα στοιχεία της εταιρείας, που διαθέτει το προϊόν ή τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου service της συσκευής.

Αποτέλεσμα εικόνας για λαμπακια στο δεντροΣε περίπτωση που τα λαμπάκια που αγοράζουμε προορίζονται  για  χρήση σε εξωτερικό χώρο, να προσέχουμε να αναγράφεται η ένδειξη αυτή επί της συσκευασίας και του φυλλαδίου οδηγιών χρήσης, καθώς και η ένδειξη προστασίας ΙΡ (τουλάχιστον ΙΡ40 για εξωτερικό χώρο) και να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Το πάχος της εξωτερικής καλωδίωσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 5mm.  Φροντίζουμε να έχουμε φις κανονικού μεγέθους και διπολικό. Δένουμε καλά τα φωτάκια που διακοσμούν εξωτερικά το σπίτι ή τα δένδρα του κήπου σας, ώστε να μην πέσουν ή να μην σπάσουν σε περίπτωση δυνατού αέρα. Για να τα στερεώσουμε μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε  ειδικό μονωτικό αυτοκόλλητο και όχι μεταλλικά στηρίγματα. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Εάν κατά την εγκατάσταση υποψιαστούμε  ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιήσουμε  τα φωτάκια, αλλά να τα επιστρέψουμε  στο κατάστημα από το οποίο  τα αγοράσαμε

two-kids-decorating-holiday-tree_iStock Τα  παιδιά διασκεδάζουν πολύ με τη διαδικασία του στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Επιτρέπουμε στα παιδιά να συμμετέχουν στο στολισμό, ωστόσο φροντίζουμε, αν τα παιδιά θέλουν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, να έχουμε  στερεώσει καλά το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να έχουμε βάλει πρώτα τα λαμπάκια (εμείς  κι όχι τα παιδιά), τα οποία όμως θα πρέπει να έχουμε εκτός πρίζας την ώρα που τα παιδιά θα στολίζουν το δέντρο.Φροντίζουμε το δέντρο να είναι στερεωμένο καλά στη βάση του και να μην ανατρέπεται εύκολα. Επιλέγουμε να εφάπτεται στο έδαφος, ώστε να είναι σταθερό και περισσότερο ασφαλές και αποφεύγουμε  να το τοποθετούμε σε τραπεζάκι  πάνω.

Όταν επιλέγουμε δέντρο, είτε είναι ψεύτικο είτε αληθινό μπορούμε  να ελέγξουμε κουνώντας το αν μαδάει, γιατί Αποτέλεσμα εικόνας για λαμπακια στο δεντρο μπορεί τα παιδιά  μπορεί να εμφανίσουν κάποια αλλεργία από το φύλλωμά του.  Όσον αφορά το τεχνητό δέντρο  θα πρέπει να φέρει πιστοποίηση ότι είναι κατασκευασμένο, από βραδυφλεγή υλικά.

Εάν χρησιμοποιούμε σπρέι που μιμείται το χιόνι, επιλέγουμε ένα προϊόν με την  ένδειξη «μη τοξικό», και δεν το δίνουμε στο παιδί μας προκειμένου να είμαστε βέβαιες  ότι δεν το έβαλε στο στόμα του.

Το σπίτι με παιδιά πρέπει να είναι λειτουργικό ακόμα και της ημέρες των εορτών και όχι ο στολισμός να εμποδίζει τις καθημερινές ασχολίες των παιδιών μας. Βρίσκουμε λοιπόν, μια θέση για το δέντρο που να μην εμποδίζει τη λειτουργία του δωματίου στο οποίο θα βρίσκεται για τις ημέρες των γιορτών αλλά και να είναι μακριά από το τζάκι, τη σόμπα ή το καλοριφέρ.

Σχετική εικόνα

Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να τα αφήνουμε να παίζουν, χωρίς επιτήρηση κάτω από το δέντρο. Πετάξτε τα σπασμένα στολίδια, γιατί μπορεί να αποτελέσουν αιτία ατυχήματος. Καλό θα είναι να προσαρμόσετε το στολισμό του δέντρου σας και να επιλέξετε τα στολίδια που θα κρεμάσετε να είναι πάνινα ή ξύλινα ή πλαστικά, ώστε να μη σπάνε. Αν πάλι θέλετε οπωσδήποτε να κρεμάσετε εύθραυστα στολίδια τότε να τα τοποθετείτε καλά στερεωμένα σε ψηλά κλαδιά, ώστε να μην τα φτάνουν τα παιδάκια. Σχετική εικόνα

Μη βάζετε κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο αναμμένα διακοσμητικά κεριά. Τα κεριά πρέπει, πάντα να είναι τοποθετημένα, σε σταθερές βάσεις (όχι πλαστικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά) και σε απόσταση, από κουρτίνες.Τα κεριά δίνουν ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα στο χώρο, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά να μην πλησιάζουν κοντά σε αυτά και προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Προσεκτικές πρέπει να είμαστε και με τα γιορτινά  τραπεζομάντιλα γιατί το παιδί μπορεί να τα τραβήξει και να ρίξει τα στολίδια  που υπάρχουν πάνω του το τραπέζι. Εάν θέλουμε να έχουμε στρωμένο τραπεζομάντηλο φροντίζουμε οι άκρες του να είναι διπλωμένες και να μη κρέμονται.

Αποτέλεσμα εικόνας για λαμπακια στο δεντρο

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

wwwgovastileto.gr

Εδώ θα βρείτε πανέμορφα πρωτότυπα, χειροποίητα φωτιστικά. Χρησιμοποιούν παλιά αγαπημένα ή καινούρια αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που αντί να καταλήξουν στην αποθήκη, ξαναμπαίνουν στο χώρο σας με νέο εντυπωσιακό πρόσωπο! Μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας υλοποιώντας τις ιδέες σας ή προτείνοντάς σας τις δικές τους. Δείτε εδώ:

HERONIA LIGHTING – ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

About Μαρία Νικολοπούλου