Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πόσοι βουλευτές έχουν κάνει το εμβόλιο -Ποιοι όχι (ονόματα)

Πόσοι βουλευτές έχουν κάνει το εμβόλιο -Ποιοι όχι (ονόματα)

O πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ζήτησε από τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων τα στοιχεία για το πόσοι βουλευτές έχουν εμβολιαστεί.

Συνολικά, περίπου οι 290 από τους 300 Βουλευτές το έχουν κάνει.

Ισχυρό μήνυμα προς του Έλληνες πολίτες στέλνουν οι εκπρόσωποι τους στο Κοινοβούλιο με το ποσοστό των εμβολιασμών τους, κάνοντας σαφές πως ο μόνος δρόμος για να προστατευτούμε από την πανδημία είναι το εμβόλιο. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο αριθμός των βουλευτών που έχουν εμβολιαστεί προσεγγίζει τους 290, αριθμός που αποτελεί και τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων του ελληνικού λαού.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ποσοστό που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Την ίδια στιγμή όμως ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι δέκα βουλευτές δεν ακολούθησαν το παράδειγμα των συναδέλφων τους και επιμένουν ακόμα και σήμερα να μην εμβολιάζονται στέλνοντας το λάθος σήμα προς τον κόσμο, σε μια περίοδο που καταγράφεται έξαρση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Τα τελευταία στοιχεία με τον αριθμό των εμβολιασθέντων βουλευτών ζήτησε και έλαβε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Στην κατάσταση που πήρε στα χέρια του δεν αναφέρονται τα ονόματα όσων έχουν κάνει, συνεπώς και όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, καθώς πρόκειται για αυστηρά προσωπικά δεδομένα. Κάποιοι εξ αυτών πιθανολογείται πως δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για λόγους υγείας, ανάμεσα στους οποίους είναι το ιστορικό θρομβοφιλίας.

Ο Πολάκης, ο Βελόπουλος και ο Χήτας

Ωστόσο είναι και αυτοί που έχουν δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν έχουν εμβολιαστεί. “Πρώτος και καλύτερος”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ο ίδιος πριν από περίπου ένα μήνα αμφισβήτησε τα εμβόλια για τον κορονοϊό από το βήμα της Βουλής ενώ λίγες ώρες αργότερα αποκάλυψε στο Facebook σε δημόσια συζήτηση πως δεν έχει εμβολιαστεί και θα το ξανασκεφτεί το Σεπτέμβριο γιατί δεν έχει νόημα.

Πολάκης ανάρτηση

Είναι προφανές πως οι ακραίες τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη ο οποίος είναι και γιατρός ο ίδιος, κλείνει το μάτι στους αρνητές του εμβολίου και δίνει τροφή στους ψεκασμένους, οι οποίοι επί της ουσίας προτάσσουν σε πολλές περιπτώσεις παρόμοια επιχειρήματα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξέχων στέλεχος του “στρατοπέδου” των ανεμβολίαστων της Βουλής, είναι και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος έχει αφήσει στην άκρη το τελευταίο διάστημα τη συνομωσιολογία που αποτελεί αγαπημένο του σπορ και τις τις κηραλοιφές και τα έχει βάλει με το εμβόλιο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με επιχείρημα πως “εγώ δεν θα γίνω πειραματόζωο”, έχει δηλώσει ανοικτά πως δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Μάλιστα πρόσφατα στη Βουλή, με αφορμή συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, είχε προκαλέσει τους συναδέλφους του να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά τους. Τα σημερινά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας καταρρίπτουν πανηγυρικά ακόμα μια θεωρία συνομωσίας του, πως δηλαδή οι βουλευτές δεν εμβολιάζονται τη στιγμή που ζητούν από τις πολίτες να το κάνουν.

Στο πλευρό του Κυριάκου Βελόπουλου, είναι και ο “συναγωνιστής” του και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας που ομολόγησε πως επίσης δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη τροπολογία του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εφαρμογή που θα ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα καταστήματα εστίασης είχε τον εξής διάλογος με τον Γιώργο Γεωργαντά:

Κ. Χήτας: Το βράδυ όταν θα τελειώσουμε από εδώ, κύριε Γεωργαντά, οι δυο μας, αν θέλετε, θα πάμε να πιούμε ένα ποτό ή να φάμε κάτι. Απλά πράγματα. Εσείς έχετε κάνει το εμβόλιο, κύριε Γεωργαντά;

Γ. Γεωργαντάς: Ναι.

Κ. Χήτας: Συγχαρητήρια. Εγώ δεν το έχω κάνει. Ο λόγος που δεν το έχω κάνει είναι προσωπικός. Θέλετε να τα πούμε εδώ; Γιατί τα έχετε βγάλει όλα στη φόρα εδώ. Βάλτε μας και μια σφραγίδα για να κυκλοφορούμε έξω.

“Να αποβληθούν από τη Βουλή”

Ο γνωστός δημοσιογράφος Παντελής Καψής σχολίασε στην Athens Voice πολύ εύστοχα για το ζήτημα των ανεμβολίαστων βουλευτών, οι οποίοι υπερηφανεύονται κιόλας για αυτήν τους την επιλογή σε μια περίοδο που το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει “κολλήσει” λόγω των αρνητών του εμβολίου κατά κύριο λόγο σημείωσε τα εξής:

Τα μέτρα φυσικά πρέπει να ξεκινάνε πάντα από ψηλά. Δεν νοείται να μπουν περιορισμοί για τους πολίτες και να μην μπουν για τους βουλευτές. Όπως δεν νοείται βουλευτής μέσα στο κτίριο της Βουλής χωρίς εμβόλιο. Ας αποφασίσουν λοιπόν ότι όσοι δεν εμβολιάζονται θα μετέχουν στις εργασίες από ξεχωριστό χώρο, με τηλεδιάσκεψη. Θα είναι ταιριαστό ζευγάρι ο Πολάκης με τον Βελόπουλο.

About Μαρία Νικολοπούλου