Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πώς θα είναι η επιστροφή στο σχολείο με κορωνοϊό

Πώς θα είναι η επιστροφή στο σχολείο με κορωνοϊό

H πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω-κάτω σε πολλούς τομείς, έτσι και στον τομέα της εκπαίδευσης. Η σχολική χρονιά που πέρασε ήταν διαφορετική, με την τηλεκπαίδευση να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μαθητών και δασκάλων. Πώς θα είναι όμως η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες τη νέα χρονιά; Εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μεγάλη είναι η ανησυχία πολιτικών και λοιμωξιολόγων στη Γερμανία. Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων και ενδεχομένως ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, όταν οι μαθητές αρχίσουν να επιστρέφουν στα θρανία;

«Για την ώρα οι άνθρωποι ταξιδεύουν ανά τη Γερμανία και την Ευρώπη, ενώ υπάρχει και κινητικότητα λόγω εργαζομένων που μεταναστεύουν από τα Βαλκάνια» αναφέρει ο Φρανκ Μοκενχάουτ, εντεταλμένος διευθυντής του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής και Διεθνούς Υγείας της Πανεπιστημιακής Κλινικής Charité του Βερολίνου. Ο ίδιος είναι επικεφαλής ερευνών για την εξέλιξη της πανδημίας στα γερμανικά σχολεία. «Η κανονική λειτουργία σχολείων και παιδικών σταθμών θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων» αναφέρει ο ίδιος. Η κατάσταση σε κάποια κρατίδια δείχνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, αν και ακόμη δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για τελικά συμπεράσματα.

Untitled-1

Εκπαίδευση στην Κορινθία

 

Παιδιά και κορωνοϊός. Τι συμβαίνει τελικά;

Σε γενικές γραμμές πάντως θεωρείται ότι τα παιδιά προσβάλλονται σπανιότερα από τον κορωνοϊό. «Βάσει διεθνών στοιχείων, κυρίως από την Κίνα, προκύπτει ότι από την αρχή της πανδημίας ο αριθμός των προσβληθέντων παιδιών ήταν σημαντικά μικρότερος σε σχέση με τους ενήλικες» αναφέρει ο Φολκ Μπρίκμαν, επικεφαλής του Τμήματος Παιδιατρικής Πνευμονολογίας στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Μπόχουμ.

Ήδη οι επιστήμονες πιθανολογoύν ότι τα παιδιά δεν μολύνονται τόσο συχνά από τον κορωνοϊό, κι όταν αυτό συμβαίνει τα συμπτώματα είναι ήπια ή δεν υπάρχουν καθόλου συμπτώματα. «Το μικρό ποσοστό παιδιών που έχει νοσήσει παρουσιάζει εμπύρετη λοίμωξη με συμπτώματα κοινού κρυολογήματος ή κοιλιακό άλγος» αναφέρει ο Γερμανός παιδίατρος.

About Μαρία Νικολοπούλου