Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πώς θα πηγαίνουν σινεμά και θέατρο οι ανεμβολίαστοι από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου

Πώς θα πηγαίνουν σινεμά και θέατρο οι ανεμβολίαστοι από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου

Όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ το απόγευμα της Κυριακής και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Σε μεγάλο βαθμό αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών που είναι ανεμβολίαστοι.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 6:00 π.μ έως και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 6:00 π.μ  ενδεικτικά τόσο σε δημόσιες υπηρεσίες όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δικαστήρια και νοσοκομεία.

Αφορούν επιπρόσθετα σχολεία, πανεπιστήμια, εκκλησίες, δομές φροντίδας ηλικιωμένων και φιλοξενίας προσφύγων, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, σινεμά, κέντρα διασκέδασης, εστίαση, μέσα μεταφοράς, αθλητικές διοργανώσεις,  σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο.

Αναλυτικά, σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, θα επιτρέπεται η είσοδος σε:
·       εμβολιασμένους,
·       νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και
·       ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Ο έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ, όπως και ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα πραγματοποιείται στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free up. Παράλληλα, οι παραπάνω επιχειρήσεις -κατ’ εξαίρεση το φετινό χειμώνα- θα μπορούν να επιλέξουν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι με εμβολιασμένους και νοσήσαντες, οπότε θα έχουν το δικαίωμα να αυξήσουν στο 100% τη χωρητικότητά τους.

About Μαρία Νικολοπούλου