Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πώς να διοργανώσετε το ρεβεγιόν στο σπίτι σας χωρίς να τρελαθείτε

Πώς να διοργανώσετε το ρεβεγιόν  στο σπίτι σας χωρίς να τρελαθείτε

Μία από τις ομορφότερες παιδικές μου αναμνήσεις έχει να κάνει με την 1η Ιανουαρίου. Βασιλική εγώ, Βασίλης ο μπαμπάς μου και στο σπίτι μας η μαμά μου διοργάνωνε μία επική γιορτή στην οποία ήταν καλεσμένοι συγγενείς και φίλοι. Μόλις περνούσαν τα Χριστούγεννα όλοι μπαίναμε στον «χορό» και τα πάντα είχαν να κάνουν με τις προετοιμασίες της γιορτής. Η ανυπομονησία μου ήταν τεράστια, το ίδιο και η χαρά μου. Όταν έφτανε επιτέλους εκείνη η μέρα όλα ήταν τέλεια: ο κόσμος, το φωτισμένο σπίτι, τα φαγητά, τα γέλια, τα δώρα.

Συνειδητοποίησα πόσο δυνατά είναι τα συναισθήματα που δημιουργούν μέσα μου μέχρι και σήμερα εκείνες οι εικόνες τα τελευταία χρόνια που έχω και εγώ το δικό μου σπίτι. Κάθε χρόνο νιώθω την ανάγκη να διοργανώσω μία εξίσου επική γιορτή, θέλοντας έτσι να δημιουργήσω τη δική μου παράδοση. Μόνο τώρα κατάλαβα βέβαια πόσο καλή οργάνωση και δουλειά απαιτείται (μαμά, εάν με διαβάζεις, ήσουν υπερήρωας). Επειδή λοιπόν έπαθα και έμαθα, αποφάσισα να μεταφέρω την γνώση σε όλους εκείνους που αναζητούν τη ζεστασιά των παιδικών τους γιορτών. Οι παρακάτω συμβουλές ισχύουν όχι μόνο για τα γιορτινά ρεβεγιόν, αλλά και για κάθε κάλεσμα!

Ιδού λοιπόν:

Η καθαριότητα. Περίπου μία εβδομάδα πριν αφιερώστε μία ημέρα – ή έστω αρκετές ώρες – στην καθαριότητα του σπιτιού σας, έτσι ώστε να νιώθετε ήσυχοι. Βέβαια, μία ημέρα πριν το ρεβεγιόν ή τη γιορτή, επιβάλλεται να κάνετε ένα φρεσκάρισμα στο μπάνιο σας, να ξεσκονίσετε τα έπιπλά σας και να βάλετε μία σκούπα.

Το μενού. Πιστέψτε με όταν σας το λέω, τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, εάν δεν καθίσετε κάτω και δεν γράψετε σε μία λίστα όλα όσα θέλετε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Το εάν θα κάνετε ένα επίσημο τραπέζι, θα στρώσετε έναν εντυπωσιακό μπουφέ ή θα προφέρετε διάφορες επιλογές με finger food, εξαρτάται από εσάς, το είδος και τον αριθμό των ατόμων που θα έχετε καλέσει. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το εάν κάποιος έχει αλλεργία σε κάτι ή εάν βέβαια είναι χορτοφάγος, έτσι ώστε να υπάρχουν επιλογές και για εκείνον. Και τέλος, το πιο σημαντικό! Ενημερώστε τους καλεσμένους σας ότι θα υπάρχει φαγητό, έτσι ώστε να έχουν κρατήσει… όρεξη.

christmas party

Τα ψώνια. Εφόσον έχετε πλέον σχεδιάσει το μενού σας, επιβάλλεται στη συνέχεια να πάτε για τα ψώνια σας. Καλό θα ήταν αυτό να γίνει λίγες μέρες πριν και όχι τελευταία στιγμή, μέσα στο άγχος. Γράψτε μία αναλυτική λίστα με όλα όσα χρειάζεστε, έτσι ώστε να μην πρέπει να τρέχετε πάλι στο σούπερ μάρκετ για κάτι που ξεχάσατε. Εκτός από το φαγητό και τα ποτά, μην αμελήσετε να αγοράσετε και μερικά πράγματα που θα σας αναδείξουν στην ή στον οικοδεσπότη της χρονιάς, όπως χάρτινα καλαμάκια, γιορτινές χαρτοπετσέτες, διάφορα διακοσμητικά για το τραπέζι σας και κεράκια. Υπάρχουν πλέον άπειρες οικονομικές επιλογές με είδη πάρτι που θα κάνουν σίγουρα την διαφορά.

new years eve party

Οι καλεσμένοι. Επόμενο βήμα σας θα πρέπει να είναι να επιβεβαιώσετε ότι τα άτομα που έχετε καλέσει σκοπεύουν όντως να έρθουν. Ενημερώστε τους για την ώρα προσέλευσης και, εάν το ζητήσουν οι ίδιοι, πείτε τους ότι μπορούν να φέρουν ένα ποτό ή ένα κρασί που πίνουν και οι ίδιοι. Εάν κάποιος από αυτούς έχει παιδί, φροντίστε να έχετε ένα δωμάτιο άδειο, έτσι ώστε να μπορέσει εκεί να το αλλάξει ή να το κοιμίσει. Τέλος μην ντραπείτε να τους πείτε ότι θα υπάρχει dress code. Το έχω κάνει και κανείς δεν παραπονέθηκε (όχι στα τζιν και τα αθλητικά στις γιορτές!).

new years eve party

Το μαγείρεμα. Θα αρχίζω με την καλύτερη συμβουλή που μπορεί κάποιος να σας δώσει: ετοιμάστε τα γλυκά σας από την προηγούμενη. Θα έχετε μία δουλειά λιγότερη για την ημέρα του ρεβεγιόν, αφού το επιδόρπιο σας θα είναι έτοιμο στο ψυγείο. Την ημέρα της γιορτής, αρχίστε με τα πιάτα που μπορούν να φαγωθούν και κρύα ή χρειάζονται αρκετή προετοιμασία για να γίνουν. Τάρτες και πίτες μπορούν να γίνουν πρώτες, οι σαλάτες μπορούν να κοπούν και να μπουν στο ψυγείο μέχρι να τους βάλετε τα υλικά τους, ενώ τα κρέατα μπορούν επίσης να γίνουν από πιο νωρίς και να ζεσταθούν πριν έρθει ο κόσμος. Μην αγχωθείτε εάν οι καλεσμένοι έρθουν και μερικά φαγητά είναι ακόμη στον φούρνο! Ό,τι έχει να κάνει με πατάτες πρέπει να το αφήσετε τελευταίο και να βγει στο τραπέζι όταν είναι έτοιμο να φαγωθεί.

new years eve party

Μουσική και παιχνίδια. Το να καλέσετε κόσμο σπίτι σας και να φάτε δεν αρκεί για να περάσετε καλά, αν και βέβαια είμαι μία ιδανική αρχή. Χωρίς μουσική, πάρτι δεν υπάρχει! Για τις πρώτες ώρες, όπου ο κόσμος θα συζητάει και θα μιλάει, η τζαζ και πιο chill out νότες είναι κατάλληλες. Όσο θα προχωράει η βραδιά, ανεβάστε τους τόνους με χορευτικά κομμάτια και hits που όλοι αγαπούν. Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να περάσετε τέλεια είναι φυσικά τα επιτραπέζια παιχνίδια. Συγκεντρώστε όσα ήδη έχετε ή ζητήσετε από τους φίλους σας να φέρουν και αυτοί τα δικά τους. Εμείς πάντως τα καλύτερα γέλια τα έχουμε κάνει με το Taboo Παντομίμα!

christmas party

Το δωράκι. Είναι μία όμορφη ιδέα που αν θέλετε μπορείτε να την υλοποιήσετε χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία. Όταν θα έρθει η ώρα για να φύγουν, δώστε στον κάθε καλεσμένο σας από ένα μικρό δωράκι. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα χριστουγεννιάτικο ζαχαρωτό ή μπισκότο, ένα κεράκι, ένα σαπούνι, ένα στολιδάκι ή ακόμα και μία κάρτα με ευχές. Θα εντυπωσιάσετε και θα πείτε έτσι ευχαριστώ που σας τίμησαν με την παρουσία τους.

christmas party

Ρεαλιστικές προσδοκίες. Δεν άφησα τυχαία το κομμάτι αυτό τελευταίο γιατί είναι και το σημαντικότερο. Πριν σχεδιάσετε το ρεβεγιόν σας, να έχετε στο μυαλό σας τι είναι αυτό που πραγματικά μπορείτε να κάνετε. Όλοι μας βλέπουμε σε blogs και στο Instagram τα τέλεια πάρτι, αλλά δεν έχουμε πάντα τον χρόνο, τα χρήματα ή και την αντοχή να τα αντιγράψουμε. Μην εξαντλήσετε τον εαυτό σας προσπαθώντας να φτάσετε κάτι που θα σας οδηγήσει σε νευρική κρίση. Ο στόχος είναι να απολαύσετε τις ετοιμασίες και να περάσετε πολύ όμορφα.

Καλή πρωτοχρονιά!!

πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου