Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πώς να Επιδιορθώσετε Ψεύτικα Κοσμήματα

Πώς να Επιδιορθώσετε Ψεύτικα Κοσμήματα

Στην πραγματικότητα, η χρήση τους μαζί με τα ακριβότερα κομμάτια σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε πάντα κομψή και να εκφράσετε το προσωπικό σας στυλ χωρίς να χρεοκοπήσετε. Όταν θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα τάση σε κόσμημα αλλά δεν είστε σίγουρες πως θα σας αρέσει ή πόσο καιρό θα είναι στη μόδα, τα ψεύτικα κοσμήματα είναι η λύση.

Δυστυχώς, όμως φθείρονται εύκολα μετά από μερικές χρήσεις. Η λεπτή ασημένια ή χρυσή επιμετάλλωση σε δαχτυλίδια και περιδέραια φεύγει αρκετά γρήγορα, αποκαλύπτοντας το ορείχαλκο ή το νικέλιο από κάτω με συνέπεια να μαυρίζουν.Ευτυχώς μπορείτε να τα καθαρίσετε και να γίνουν σαν καινούργια πάλι αρκεί να ακολουθήσετε τα απλά 8 βήματα παρακάτω.

Θα χρειαστείτε:

αλουμινένιο μπολ ή αλουμινόχαρτο
αλάτι
μαγειρική σόδα
νερό
ένα καθαρό πανί

Καταρχήν μαζέψτε τα ψεύτικα κοσμήματα που πρέπει να επιδιορθωθούν. Αν περιέχουν πολύτιμους λίθους προσέξτε γιατί το νερό μπορεί να διαλύσει την κόλλα από κάτω τους με συνέπεια να ξεκολλήσουν αργότερα.

Θα χρειαστείτε ένα βαθύ αλουμινένιο μπολ. Εάν δεν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό μπολ τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο χωρίς όμως σκισίματα.

Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στο μπολ.

Ζεσταίνεται 1 κούπα νερό. Θέλετε να είναι ζεστό αλλά όχι βραστό. Στη συνέχεια, ρίξτε το στο μπολ. Ανακατέψτε πολύ καλά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι. Περιμένετε περίπου 1 λεπτό για να υγροποιηθεί τελείως το μίγμα μετά από την ανάδευση.

Τοποθετήστε το κόσμημά σας στο μπολ. Το μείγμα θα πρέπει να οξειδώσει το μαύρισμα από το κόσμημα. Το ασήμι από το αλουμινόχαρτο ή το μπολ θα επιμεταλλώσει τα φθαρμένα σημεία στο κόσμημα.

Όταν το μαύρισμα φύγει σχεδόν, βγάλτε το κόσμημα από το μείγμα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα έως και δύο λεπτά. Απλά κάντε υπομονή. Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε το ψεύτικο χρυσό κόσμημά σας να γίνεται πιο λαμπερό και τα ψεύτικα ασημένια σας κοσμήματα να ανακτούν τη λάμψη τους.

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, στεγνό, μαλακό πανί, αφαιρέστε το υπόλοιπο μαύρισμα από το κόσμημά σας, σκουπίζοντάς το απαλά.

Την ιδία διαδικασία μπορείτε να κάνετε σε κοσμήματα που πρασινίζουν λόγω οξείδωσης του χαλκού.

Τα ψεύτικα κοσμήματά σας θα είναι σαν καινούργια και δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείτε για την αγορά νέων. Συνεχίστε λοιπόν να φοράτε εκείνο το κόσμημα όσο επιθυμεί η καρδιά σας και μπορείτε πάντα να το επιδιορθώσετε αργότερα.

πηγή φωτό

About Μαρία Νικολοπούλου