Σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2021, στον κόσμο υπάρχουν 2.755 δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι δημιούργησαν τις περιουσίες τους δραστηριοπούμενοι σε πλήθος ποικίλων επιχειρηματικών τομέων και βιομηχανιών.
Ωστόσο, διαχρονικά ορισμένοι κλάδοι υπερτερούν των άλλων όσον αφορά τις δυνατότητες που προσφέρουν. Για να γίνει κάποιος δισεκατομμυριούχος πρέπει να δραστηριοποιηθεί στα Οικονομικά και τις Επενδύσεις. Το 13% της λίστας του Forbes, δηλαδή οι 371 των δισεκατομμυριούχων, προέρχονται από αυτόν τον τομέα. Μάλιστα, ήταν ο κορυφαίος τομέας των δισεκατομμυριούχων και την περασμένη χρονιά. Το πλήθος των δισεκατομμυριούχων που προέρχονται από τα Οικονομικά και τις Επενδύσεις αυξήθηκε κατά 50% από το 2020 και έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2019. Τα ονόματα των Warren Buffett, Carl Icahn και Ray Dalio δεσπόζουν, αλλά υπάρχει χώρος και για τους νεότερους, όπως τα αδέρφια Winklevoss και ο Jeff Yass.
Ο κλάδος των Βιομηχανικών Προϊόντων ήρθε τρίτος φέτος, με 331 συνολικά δισεκατομμυριούχους, εκ των οποίων οι 155 κατάγονται από την Κίνα. Η ασιατική χώρα καταλαμβάνει συνεχώς και περισσότερο χώρο στον συγκεκριμένο κλάδο ενώ, όσον αφορά την Ευρώπη, ο Βρετανός James Dyson και ο Γερμανός Reinhold Wuerth είναι ψηλά στη λίστα.
Παρά τις καραντίνες, η Μόδα και το Λιανικό Εμπόριο έφτασαν στην τέταρτη θέση, με 273 δισεκατομμυριούχους, ή το 10% της φετινής λίστας. Μερικά από τα πιο ιστορικά ονόματα της μόδας ξεχωρίζουν, όπως ο επικεφαλής της LVMH Bernard Arnault και οι αδελφοί Alain και Gerard Wertheimer, υπεύθυνοι του οίκου μόδας της Chanel. Ένας αξιοσημείωτος νεοεισερχόμενος: η Kim Kardashian West, της οποίας η σειρά ρουχισμού, τα καλλυντικά KKW Beauty και τα αρώματα τη βοήθησαν να εισέλθει στη φετινή λίστα.
fimotro.gr