Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

Ξεχωριστή θέση στη μεσογειακή διατροφή έχουν τα όσπρια. Σε όλες τις χώρες της Μεσογειακής λεκάνης συναντάμε μεγάλη ποικιλία συνταγών, στις οποίες κυριαρχούν τα όσπρια και πιο συχνά τα ρεβίθια.

Τα ρεβίθια είναι εξαιρετική οηγή φυτικής πρωτεϊνης. Αυτό σημαίνει πως κρύβουν μέσα τους ΔΥΝΑΜΗ. Βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά και στη ρύθμιση του σακχάρου. Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Αυτό σημαίνει πως συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου μας.

Όπως όλα τα όσπρια, αν και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη, είναι φυτικής προέλευσης, άρα δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο με τους κατάλληλους διατροφικούς συνδυασμούς διορθώνεται. Είναι εκπληκτικό, πως μέσα από την εμπειρία ή και την τύχη, έχουν δημιουργηθεί συνταγές ρεβιθιών με τους σωστούς συνδυασμούς, πολύ πριν την εξέλιξη της επιστήμης της διατροφής.

Δείτε μια συνταγή ,από τις καλύτερες για ρεβύθια :

Υλικά

  • 400γρ. “ρεβίθια χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” μουσκεμένα αποβραδίς σε άφθονο κρύο νερό
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές φέτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε χοντρές φέτες
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε χοντρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 300γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε τα ρεβίθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος (πήλινο ή γυάλινο) και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω. Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβίθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Αν τα ρεβίθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το φυλαγμένο ζωμό τους.

Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να κάνει το φαγητό μια κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.

About Μαρία Νικολοπούλου