Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ρεβιθάδα με λιαστή ντομάτα στην γάστρα

Ρεβιθάδα με λιαστή ντομάτα στην γάστρα

 

Εσείς ποια συνταγή για ρεβίθια αγαπάτε; Ρεβίθια φούρνου, ρεβίθια σούπα, ή ρεβίθια κοκκινιστά;

Παρόλο που οι πιο πολλοί έχουμε στο μυαλό μας τα κλασικά ρεβίθια φούρνου ή στην κατσαρόλα, έχω να σας πω ότι συνταγές με ρεβίθια υπάρχουν πάρα πολλές και το γευστικό αποτέλεσμα κάθε φορά είναι μοναδικό!

Φτιάξτε σήμερα Ρεβιθάδα με λιαστή ντομάτα στην γάστρα !

Ρεβιθάδα με λιαστή ντομάτα στην γάστρα
υλικά
3/4 κιλού ρεβίθια
2 καρότα τα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και τα άλλα 2 ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
1 μεγάλη πατάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
6 φέτες λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ποτήρι ντοματοπολτό
2 φύλλα δάφνης
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι

εκτέλεση
καθαρίζουμε πλένουμε και μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τα ρεβίθια μας από το προηγούμενο βράδυ!!! το πρωί τα σουρώνουμε βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν! όταν είναι έτοιμα βάζουμε όλα τα υλικά στην γάστρα εκτός από το αλάτι που το βάζετε την τελευταία ωρίτσα, ρίχνουμε και τα ρεβίθια μας στην γάστρα και 2 ποτήρια βρασμένο νεράκι και τα βάζουμε στον φούρνο για 3 ώρες στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και από την δεύτερη ώρα και μετά στους 180 κάθε μια ωρίτσα ρίχνουμε μια ματιά στο φαγάκι μας!!!!

Δείτε επίσης:

12 συνταγές για να μαγειρέψετε τα όσπρια αλλιώς

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου