Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σάββατο η καλύτερη ημέρα για ψάρι : Για εσάς που δεν προλαβαίνετε…. Δείτε πως θα τ΄απολαύσετε μαγειρεμένα στο σπίτι σας

Σάββατο η καλύτερη ημέρα για ψάρι :  Για εσάς που δεν προλαβαίνετε…. Δείτε πως θα τ΄απολαύσετε μαγειρεμένα στο σπίτι σας

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ πράσο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. φύλλα σπανάκι
  • ½ ματσάκι, άνηθο
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • ½ φλ. νερό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 φιλέτα γλώσσας, πλυμένα και στραγγισμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, χυμός +  ½ λεμόνι σε φέτες
  • 1 κ.γ.αλάτι χοντρό
  • 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον κύβο κοτόπουλου, το νερό, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.

Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180oC .

Λαδώνουμε δύο ατομικά ταψάκια πυρέξ και μοιράζουμε το μίγμα με το σπανάκι.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και τα τοποθετούμε επάνω στο μίγμα σπανάκι.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε το φαγητό με 1 κ.γ. χοντρό αλάτι και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, βγάζουμε αμέσως από τον φούρνο, γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

Το webkorinthos σας έχει και δεύτερη ίσως και καλύτερη  λύση για όσους δεν προλαβαίνουν να κατέβουν στην  ψαραγορά.

Το ιχθυοπωλείο του Λογοθέτη Ηρακλή φροντίζει να στα παραδίδει έτοιμα μαγειρεμένα τα ψάρια ή τα θαλασσινά σας

Για περισσότερες πληροφορίες κλικ στην εικόνα 

 

ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ (Λογοθέτης Ηρακλής Π.)

 

.dimitrisskarmoutsos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου