Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σήμα κινδύνου από ΚΚΕ για ενδεχόμενη μεταφορά και Ελλήνων στρατιωτών προς Ουκρανία

Σήμα κινδύνου από ΚΚΕ για ενδεχόμενη μεταφορά και Ελλήνων στρατιωτών προς Ουκρανία

Ακόμη και με μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού προς  την Ανατολική Ευρώπη μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την προειδοποίηση αυτή  διατύπωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με δηκτικό τρόπο κατά της κυβέρνησης της ΝΔ,  κατά την  παρέμβαση του στη Βουλή (1.3.2022), με επίκεντρο  τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, που  ο Περισσός καταδίκασε από την πρώτη στιγμή. Ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ άφησε να διαφανεί ότι κρίνει πως έρχονται νέες παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, πέρα από την τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού με C-130 στην Ουκρανία.  Θέτοντας ως σημείο αναφοράς ότι «το ΝΑΤΟ ήδη ενεργοποίησε τη Δύναμη Αντίδρασης (NATO RESPONSE FORCE)», χρησιμοποίησε με ρητορικό τρόπο (υποδηλώνοντας ότι είναι πιθανό να υπάρχουν εξελίξεις σε αυτή την κατεύθυνση) ερωτήματα  ως εξής: «Κι εσείς θέλετε να μας πείτε ότι μένετε απ’ έξω; Δηλαδή ούτε χερσαία μονάδα, ούτε πολεμικό πλοίο ή αεροσκάφος δεν θα δώσετε; Μήπως ήδη έχετε έτοιμη καμιά μονάδα για να φύγει προς τα εκεί;».

Παράλληλα, εξήγησε ότι η Ρωσία , με την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, στρατιωτική επέμβαση προωθεί τα δικά της σχέδια καπιταλιστικής ενοποίησης κι εκμετάλλευσης των λαών. Μάλιστα, σημείωσε  ότι 30 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, ο πόλεμος στην Ουκρανία ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος και ένας ακόμη πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας  κάλεσε τον ελληνικό λαό να  προβληματιστεί και να γυρίσει την πλάτη στα προσχήματα που, όπως είπε,  αραδιάζει και η κυβέρνηση της ΝΔ και διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια.   «Να σταματήσει αμέσως κάθε ελληνική εμπλοκή! Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί!». Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε η παρέμβασή του στη Βουλή.  Επεσήμανε παράλληλα ότι  έχει ενταχθεί στη φρασεολογία του ΝΑΤΟ, ο όρος « ΝΑΤΟϊκό έδαφος» και «ΝΑΤΟϊκά εδάφη», επισείοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει… « Αύριο μεθαύριο θα σου πουν, όπως το λένε ήδη για τις θαλάσσιες και εναέριες ζώνες, ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι ένα ενιαίο ΝΑΤΟϊκο έδαφος, οπότε λύστε τις διαφορές σας, κόψτε το κεφάλι σας, με συνδιαχείριση και με το ΝΑΤΟ επιδιαιτητή, ακόμα και παραχωρώντας κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα(…)», σημείωσε.

.documentonews.gr

About Μαρία Νικολοπούλου