Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σαββατοκύριακο στην Κόρινθο: Απολαυστική απόδραση για καλό φαγητό

Σαββατοκύριακο στην Κόρινθο: Απολαυστική απόδραση για καλό φαγητό

Το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για μια μίνι απόδραση από τη μεγαλούπολη. Άλλωστε, δύο ημέρες είναι ιδανικές για ξεκούραση αλλά και καλοπέραση σε έναν κοντινό προορισμό.

Η Κόρινθος αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια σύντομη εκδρομή, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, απέχει μόλις μία ώρα από την πρωτεύουσα, έτσι μπορείς να ξεκινήσεις είτε Παρασκευή βραδάκι είτε Σάββατο πρωί και να επιστρέψεις αργά το βράδυ της Κυριακής

Στον δρόμο για την Κόρινθο, μπορείς να κάνεις μια στάση στον Ισθμό, να περπατήσεις στη γέφυρα και να θαυμάσεις τη θέα, που μας εντυπωσιάζει κάθε φορά. Η Κόρινθος είναι μικρή πόλη, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ. Θα βρεις οικονομικά καταλύματα στο κέντρο της πόλης ή ακόμη και πιο έξω.

Έχει πολλές πλατείες και πάρκα. ενώ όλοι οι δρόμοι της καταλήγουν στις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κέντρου έχει πεζοδρομηθεί, δημιουργώντας υπέροχους πεζόδρομους για περαντζάδα και χαλάρωση μακριά από τη βουή της Αθήνας.

Κόρινθος

Το άγαλμα του Πήγασου /Φωτογραφία πληροφορίες: Bovary.gr

Περπατώντας στην Κόρινθο, θα καταλήξεις στο μεγάλο σιντριβάνι που κοσμεί το άγαλμα του Πήγασου, στην παράλια πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο Πήγασος ήταν το κύριο σύμβολο της Αρχαίας Κορίνθου, αποτυπωμένος στους διάσημους Κορινθιακούς Στατήρες (ασημένιο νόμισμα μεγάλης αξίας), και αποτελεί έως και σήμερα το έμβλημα του Δήμου Κορινθίων και της πόλης της Κορίνθου. Πιο κάτω, είναι το γραφικό λιμάνι της, τέλειο για χειμωνιάτικη βόλτα.

Εμπορικά καταστήματα, μικρά μαγαζάκια, καφέ, εστιατόρια, η Κόρινθος έχει απ΄ όλα. Στα μαγαζιά θα βρεις ντόπιους αλλά και περαστικούς που θέλουν να περάσουν το Σαββατοκύριακό τους εκεί.

bovary.gr/

Κόρινθος

10891606_900163300028012_4202026398639465470_n
Βγαίνοντας από την Κόρινθο   όλοι οι δρόμοι οδηγούν “στο Στέκι της Πέγκυς” 
Αποδράστε από την πόλη και σε λίγη ώρα θα βρεθείτε  στην περιοχή Αθίκια του δήμου Κορινθίων, στο Στέκι της Πέγκυς όπου στον   ζεστό  χώρο που διαθέτει με το παραδοσιακό πέτρινο τζάκι  θα σας σερβίρουν την πιο λαχταριστή  προβατίνα  ,  παϊδάκια  ζυγούρι , ….που φάγατε ποτέ!
Παρεϊστικη σπιτική ατμόσφαιρα, λαχταριστές γεύσεις με αγνά υλικά αλλά και όλες οι ψητο…λιχουδιές, τα μεζεδάκια το καλό κρασί είναι το καθημερινό στάνταρ σκηνικό. Δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε!
16142862_1535154179846780_7291773031649908584_n
 Για εσάς όμως που επιμένετε στην θέα της θάλασσας , στην παραλία της Αλμυρής συναντήσετε το Εστιατόριο “Αλμυρίκι”

Με ένα μενού εμπνευσμένο από την πιο δημιουργική Μεσογειακή κουζίνα το Αλμυρίκι είναι ένα εστιατόριο που αποπνέει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και προσφέρει μοναδικές στιγμές στο ηλιοβασίλεμα με θέα τον Σαρωνικό.

Το Αλμυρίκι φημίζεται για τον τρόπο με τον οποίο ο σεφ Κώστας Μπαμπαλίκης, με εξαιρετικές γνώσεις και εμπειρία στην κουζίνα, μετατρέπει παραδοσιακές συνταγές σε σύγχρονες γευστικές απολαύσεις, κερδίζοντας ακόμα και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Κι όταν, μάλιστα, επισκεφτείτε την Κόρινθο , δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε  έστω και μια φορά την άποψή τους για τη μεσογειακή, την ελληνική κουζίνα…

Εδώ με ένα κλικ θα δείτε τα καλύτερα Εστιατόρια – Ταβέρνες της Κορινθίας

About Μαρία Νικολοπούλου