Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

2 Συνταγές για τους λάτρεις των σαλιγκαριών

2 Συνταγές για τους λάτρεις των σαλιγκαριών
Σαλιγκάρια με ρύζι και πολλά μυρωδικά Ένα πιάτο  με έντονη γεύση και πολλές μυρωδιές.
θα χρειαστούμε:
1 κιλό σαλιγκάρια βρασμένα καλά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
μισή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
1 καυτερή πιπεριά
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
λίγο άνηθο
3/4 φλτζ τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φλυτζ τσαγιού ρύζι νυχάκι
4 φλυτζ τσαγιού ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι
Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε ένα καλαθάκι για 2-3 μέρες και τα ταϊζουμε  με ζυμαρικό ψιλό ή αλεύρι ή πίτουρα.Τα σκεπάζουμε για να μην το βάλουν στα..πόδια, φροντίζουμε όμως να παίρνουν αέρα. Τα ταϊζουμε μία φορά την ημέρα και τα ραντίζουμε με λίγο νερό, ώστε να έχουν υγρασία.
Τα πλένουμε καλά, τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και αρχίζουν να περπατάνε.
Όσα δεν περπατάνε, τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν δεν αντιδράσουν, τα πετάμε, γιατί
προφανώς δεν είναι ζωντανά. Έπειτα, στραγγίζουμε το νερό και ρίχνουμε μπόλικο αλάτι. Τα αφήνουμε 5 λεπτά με το αλάτι για να βγάλουν τα σάλια τους. Τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά ενώ συγχρόνως τα ξαφρίζουμε. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, αδειάζουμε το νερό, πλένουμε πάλι τα σαλιγκάρια με άφθονο νερό και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα σε ζεστό νερό. Ρίχνουμε μέσα λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι, λίγη ξερή ρίγανη και λίγο ξερό δυόσμο για να αρωματιστούν. Τα σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν για περίπου 1μιση ώρα.

Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε, πετάμε το νερό και τα σαλιγκάρια μας είναι έτοιμα να τα  μαγειρέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούμε, είτε με ρύζι, είτε στιφάδο.

και.. κάτι ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε  και στην κατάψυξή μας μετά το βρασμό τους. Διατηρούνται πολλούς μήνες.


Αφού έχουμε ήδη προετοιμάσει τα σαλιγκάρια, βάζουμε το ξερό κρεμμύδι σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και λίγο αλάτι. Το σκεπάζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Έπειτα, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά την κόκκινη, την ντομάτα καθώς και το λάδι. Ρίχνουμε μέσα και τα βρασμένα σαλιγκάρια και όλα μαζί τα αφήνουμε σκεπασμένα στην κατσαρόλα να αχνιστούν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζεστό νερό και σκεπάζουμε. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε και το ρύζι μαζί με το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε 1-2 φορές για να μη σβολιάσει το ρύζι και σε σιγανή φωτιά το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Τέλος, ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και είναι έτοιμο.

Σαλιγκάρια στιφάδο με κόκκινο πιπέρι και θυμάρι


θα χρειαστούμε:
1 κιλό σαλιγκάρια
1 κουτ γλ ξερό δυόσμο
1 κουτ γλ ξερή ρίγανη
6 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
3/4 φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπεριά
1 κουτ γλ κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κουτ γλ ξερό θυμάρι
μαύρο πιπέρι
αλάτι

διαδικασία

Αφού έχουμε ήδη προετοιμάσει τα σαλιγκάρια, βάζουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, τα αλατίζουμε και έπειτα σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το λάδι, τα σαλιγκάρια (τα μεγάλα τα βγάζουμε από το κέλυφός τους) τα αχνίζουμε
για λίγα λεπτά όλα μαζί και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε μια δυο φορές και είναι έτοιμο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Πηγή thegastrin.blogspot.com

About Μαρία Νικολοπούλου