Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σαρδέλες στην λαδόκολλα !!!

Σαρδέλες στην λαδόκολλα !!!

Σαρδέλα– ένα πιάτο που μαγειρεύεται εύκολα και κάνει πολύ καλό σε πολλά !!
Επίσης ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα, ιδανικός μεζές για τις καλοκαιρινές παρέες.

Υλικά:

1 κιλό σαρδέλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες πολύ
ρίγανη
μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
χυμό 2 λεμονιών

 

1Οπωροπωλεία  – Υχθυοπωλεία… Τα καλύτερα!

 

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες.
Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι .
Τις τοποθετούμε την μία δίπλα στην άλλη .
Αλατίζουμε ελαφρώς τις σαρδέλες.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά ,λάδι σκόρδο ψιλοκομμένο,πιπεριά ψιλοκομμένη,ρίγανη,μαιντανό,λεμόνι και αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τις σαρδέλες φροντίζοντας να πάει παντού.
Κλείνουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνι 25 με 30 λεπτά στους 200 βαθμούς,
Ανοίγουμε με προσοχή την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά .
Σερβίρουμε και καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δείτε επίσης μία άλλη εκδοχή με σαρδέλες στη λαδόκολα

Υλικά

  • 15 σαρδέλες ανοιγμένες πεταλούδα, χωρίς κόκαλο
  • 1 κρεμμύδι στιφάδου, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα χωρίς σπόρια και υγρά, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο (ή λίγο λιγότερο ξερό)
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι κόκκινο
  • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κομμάτι λαδόκολλα 25×50 εκ.

Διαδικασία

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τις σαρδέλες. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα στη μέση, ώστε να γίνει ένα τετράγωνο. Την ανοίγουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο δύο κύκλους 20 εκ. στο κέντρο του κάθε τετραγώνου. Απλώνουμε στον έναν κύκλο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και από πάνω βάζουμε την ντομάτα να καλύψει τον κύκλο.

Αλατίζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο. Στρώνουμε σε κύκλο ακτινωτά τις σαρδέλες με το δέρμα προς τα πάνω και τις ουρές προς το κέντρο. Σκεπάζουμε με τη λαδόκολλα σαν καπάκι και κάνουμε 3-4 μικρά σφιχτά διπλώματα του 1 εκ. στα πλαϊνά. Από την τελευταία ανοιχτή πλευρά κάνουμε 3-4 διπλώματα ώστε να κλείσει αεροστεγώς και σφραγίζουμε τις δύο γωνίες με ένα συρραπτικό.

Ψήνουμε σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4΄-5΄ από τη μεριά της σαρδέλας, γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνουμε για άλλα 4΄-5΄ από την άλλη πλευρά (αν φουσκώσει, τρυπάμε τη λαδόκολλα με μια οδοντογλυφίδα).

Σερβίρουμε τις σαρδέλες μέσα στη λαδόκολλα σε πιατέλα, ραντίζοντας με λίγο ξίδι, μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.

Φωτογραφία: STUDIO M, Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food Styling: Μ. Γεωργιάδης

olivemagazine.gr

About Μαρία Νικολοπούλου