Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, σχετικά με την περιουσία του μακαρίτη Τράγκα

Σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, σχετικά με την περιουσία του μακαρίτη Τράγκα

Μας συμβαίνει αρκετά συχνά. Το να έχουμε δηλαδή μια πληροφορία, -ξέρετε, απ’ αυτές που ενώ κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και όμως δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας-, την οποία αν και θεωρούμε αξιόπιστη, δεν μπορούμε να την αναφέρουμε κατηγορηματικά σαν γεγονός. Κι αυτό γιατί έχοντας σαν κόρη οφθαλμού την αξιοπιστία του ιστότοπου μας, ποτέ δεν γράφουμε κάτι που δεν μπορεί να τεκμηριώσουμε. (Αναφερόμαστε σε γεγονότα και όχι σε πολιτικές εκτιμήσεις που αυτές εμπεριέχουν το ρίσκο του λάθους).

Οπότε δεν μπορεί να ισχυριστούμε ότι όλος αυτός ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα και όλος αυτός ο ορυμαγδός δημοσιευμάτων, τελικά θα αποδεχθεί μια φωτοβολίδα. Δεν θα μπορούσαμε συγκεκριμένα να επικαλεστούμε ότι στα χέρια της γυναίκας του μακαρίτη βρίσκεται ένα αρχείο, που κρατούσε ο αποθανών, τα στοιχεία του οποίου αν δημοσιευτούν θα κάνουν συντρίμμια όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό.

Δεν θα μπορούσε δηλαδή να επικαλεστεί κανείς ότι η χήρα του Τράγκα μέσω του δικηγόρου της, ήρθε σε μυστική συνάντηση με το Νο2 του Μεγάρου Μαξίμου -τον ανιψιό του Μητσοτάκη Γρηγόρη Δημητριάδη -με τον οποίο, σημειωτέο, είχε μεγάλη αντιπαράθεση ο μακαρίτης- και επικαλούμενη ντοκουμέντα του αρχείου, του ζήτησε να παρέμβει η κυβέρνηση και να εξαφανιστεί το θέμα απ’ το προσκήνιο. Αυτό φαντάζει σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας και δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι ανάλογο σε ένα κανονικό αστικό κράτος.

 

Κάποιος όμως με νοσηρό μυαλό, θα έλεγε ότι υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση για να χαρίσουν οι τραπεζίτες δάνεια του Τράγκα.

 

Επίσης θα ανακαλέσει στην μνήμη του -και ποιος ξέρει τι συσχετισμούς μπορεί να κάνει μια παλιά ιστορία. Και αναφερόμαστε στο πώς ξελάσπωσε χωρίς κανένα πρόβλημα στο παρελθόν, ο Γ. Τράγκας, όταν προφανώς από αβλεψία του την πάτησε και του είχε ασκηθεί δίωξη για ανακριβή δήλωση του «πόθεν έσχες» επειδή δεν δήλωσε στο «πόθεν έσχες» περιουσιακά του στοιχεία ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Δείτε άρθρο που γράφτηκε το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 

Πως “Ξεθάφτηκε” μια καραμπινάτη περασμένη λαμογιά του  Τράγκα

«Δίωξη στον Γ. Τράγκα για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες – απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων 10 εκατ. ευρώ», τιτλοφορείται η είδηση που διαβάζουμε σε διάφορα Μ.Μ.Ε

Μόνο που η είδηση είναι «μπαγιάτικη» και έχει μεγάλο παρασκήνιο.
Ας το ξεδιπλώσουμε.

Το θέμα αυτό ξεκίνησε πέρυσι, τέτοιες μέρες όταν από την τηλεόραση του Σκάι μάθαμε  ότι ασκήθηκε σε βάρος του Γ. Τράγκα δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες γιατί από έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψαν περιουσιακά στοιχεία του, πάνω από 10 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί νόμιμα στο πόθεν έσχες του.

Δεν πέρασαν κάποιοι μήνες, την υπόθεση την έφαγε το σκοτάδι αφού βρέθηκε ο «Γ. Τράγκας σε κυβίστηση ή “Ο πατριωτισμός το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», όπως γράφαμε τότε.

Ηταν η εποχή που ο Σαμαράς «μεταμορφώθηκε» δια στόματος και γραφίδας Τράγκα από «πουλημένος», «ανδρείκελο»  και «Κομανέτσι» σε «σοβαρό ηγέτη της κεντροδεξιάς παράταξης» ενώ ο Τσίπρας έγινε  από «ελπιδοφόρος πολιτικός» σε «καταστροφέας της Ελλάδας».

Το ότι «ξεθάφτηκε» αυτές τις μέρες   αυτή η λαμογιά του Τράγκα δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά ότι και η νέα συγκυβέρνηση έχει προσβάσεις στην εξουσιαστική κλίκα των δικαστών και φυσικά αυτή την δυνατότητά της θα την αξιοποιήσει. Όσο για τα αποτελέσματα μένει να τα διαπιστώσουμε.

Βαθύ κόκκινο

About Μαρία Νικολοπούλου