Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΣΕΠΕ Κορινθίας: Όχι στα Πρότυπα/Πειραματικά – Όχι σε σχολεία πολλών ταχυτήτων

ΣΕΠΕ Κορινθίας: Όχι στα Πρότυπα/Πειραματικά  – Όχι σε σχολεία πολλών ταχυτήτων
«Η λειτουργία Πρότυπων/Πειραματικών δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων» υποστηρίζει ο ΣΕΠΕ Κορινθίας και δηλώνει αντίθετος με τη μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Αλμυρής.

Αντιδρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορινθίας στη μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Αλμυρής σε Πρότυπο/Πειραματικό, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι η πρόταση του Διευθυντή Π.Ε. Κορινθίας δεν έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων

«Η προσπάθεια γενίκευσης των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων δεν είναι ξεκομμένη από την υπόλοιπη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια να ενισχυθεί η  διαφοροποίηση, η πολυκατηγοριοποίηση, η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων. Δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση για όλα τα σχολεία ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τη σύνθεση μαθητικού πληθυσμού. Οι στοχεύσεις της λεγόμενης “εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης” που απέρριψε μαζικά ο κλάδος με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή υπηρετούνται και μέσα από την επέκταση τέτοιων θεσμών οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολείων θα είναι “υψηλών προσόντων”, θα τοποθετούνται όχι με οργανική θέση, αλλά με θητεία και θα αξιολογούνται διαρκώς από το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο, τον ΣΕΕ και τον Διευθυντή» τονίζει ο ΣΕΠΕ Κορινθίας.

Untitled-1

Εκπαίδευση στην Κορινθία

Οι επιπτώσεις

Η αντίθεση των δασκάλων έγκειται στο γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι:

  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας ΧΑΝΟΥΝ την ΟΡΓΑΝΙΚΗ τους ΘΕΣΗ (άρθρο 19 παρ. 15 του Ν.4692/2021).
  • Αποδέχονται την ατομική αξιολόγησή τους και την επιχειρούμενη εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
  • Μετατρέπεται ο ρόλος του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου σε αξιολογητή, αφού αυτός είναι που θα διενεργεί την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (άρθρο 20 παρ. 3β του Ν. 4692/2020).
  • Τέλος, για τα σχολεία αυτά θεσμοθετείται η προσέλκυση χορηγών (άρθρο 23), η συμμετοχή του δήμου, του Συλλόγου Γονέων, Συλλόγων αποφοίτων, αλλά και εξωσχολικών «προσωπικοτήτων» μέσω του Συμβούλιου στήριξης του σχολείου (Άρθρο 22).
  • Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου