Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σε Επαγρύπνηση η Περ. Αττικής για την Ατμοσφαιρική Ρύπανση Λόγω της Πυρκαγιάς στην Κορινθία

Σε Επαγρύπνηση η Περ. Αττικής για την Ατμοσφαιρική Ρύπανση Λόγω της Πυρκαγιάς στην Κορινθία

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται από χθες  η Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής  για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της 19ης Μαΐου στον Σχίνο Λουτρακίου, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Περιφέρειας Αττικής.  Τις δράσεις έχει αναλάβει

να συντονίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Λειβαδάρο και τη Γενική Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παρασκευοπούλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν  στην Περιφέρεια Αττικής από το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μετά από σχετική επεξεργασία από τον Δρ. Ευάγγελο Γερασόπουλο, διευθυντή ερευνών του ΙΕΠΒΑ –ΕΑΑ, οι τιμές των μικροσωματιδίων στον αέρα της Αττικής ειδικά χθες ήταν υψηλές και για το λόγο αυτό οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να περιορίσουν την έκθεση τους στους εξωτερικούς χώρους.

Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες χθες μεγάλο μέρος του καπνού από την πυρκαγιά μεταφέρεται προς την Αττική με αποτέλεσμα την σταδιακή αύξηση των επιπέδων σωματιδιακής ρύπανσης, όπως αυτή καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο από το δίκτυο παρακολούθησης σωματιδιακών συγκεντρώσεων της εθνικής υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ (PANACEA) και επιπλέον μετρητικά συστήματα της Ομάδας Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Χημείας (APCG) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το φαινόμενο τις βραδινές ώρες εξασθένησε και η σωματιδιακή ρύπανση στην Αττική περιορίστηκε λόγω αλλαγής της φοράς του ανέμουα, αλλά και περιορισμού της πυρκαγιάς σήμερα.

Οι εικόνες είναι αποκλειστικές από αναγνώστη της ιστοσελίδας

About Μαρία Νικολοπούλου