Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σκοπευτήριο Καισαριανής: Το αδιαχώρητο στη μεγάλη συναυλία για την Πρωτομαγιά – Βραδιά ανάτασης με τραγούδια του αγώνα

Σκοπευτήριο Καισαριανής: Το αδιαχώρητο στη μεγάλη συναυλία  για την Πρωτομαγιά  – Βραδιά ανάτασης με τραγούδια του αγώνα

Κατάμεστος ήταν ο χώρος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής το βράδυ της Κυριακής στη μεγάλη συναυλία — αφιέρωμα που πραγματοποίησε το ΚΚΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, με τίτλο «Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον», στον χώρο όπου πριν από 79 χρόνια, την 1η Μάη 1944, εκτελέστηκαν 200 κομμουνιστές πατριώτες.

ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν μια βραδιά μεγάλης ψυχικής ανάτασης με σκοπούς, μελωδίες και τραγούδια που έχουν συνδεθεί και εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μεγάλες στιγμές αγωνιστικής έξαρσης του λαού και των αγώνων  του στην Ελλάδα

Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον τόπο θυσίας των 200 κομμουνιστών.

 

Λουλούδια στον τόπο εκτέλεσης των 200 πατριωτών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής άφησαν, επίσης, εκπρόσωποι Γαλλικών συνδικάτων που επισκέπτονται την Ελλάδα και στους οποίους απηύθυνε θερμό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δ. Κουτσούμπας.

Η συναυλία ξεκίνησε με ορχηστρικά κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και στη συνέχεια ερμήνευσαν τραγούδια οι Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Μεράντζας, Διονύσης Τσακνης, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα, Αναστασία Μουτσάτσου, Μάκης Σεβίλογλου Ρίτα Αντωνοπούλου, Νατάσσα Μποφίλιου, Απόστολος Ρίζος και Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Η συναυλία ολοκληρώθηκε με το «Ακορντεόν» και το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» και όλους τους ερμηνευτές επί σκηνής.

Η ενορχήστρωση και καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Γιάννης Σινάνης, Αρης Κούκος (μπουζούκι).

 

Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ η Ασημίνα Ξυροτύρη — Αικατερινάρη, ο Κώστας Τριανταφύλλου και ο Γιώργος Ρούσσης, η υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Α’ Αθήνας, Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι υποψήφιοι στον Νότιο Τομέα Αθήνας Σεμίνα Διγενή, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Καλογερής και Σπύρος Τζόκας, οι υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, Γιώργος Πομάσκι, Κώστας Γουλιάμος και Βασίλης Παρασκευόπουλος, η υποψήφια στην Ανατολική Αττική, Ελένη Γερασιμίδου και ο υποψήφιος στη Α’ Πειραιά, Βασίλης Γκιτάκος.

Ως συντελεστής της συναυλίας συμμετείχε  ο Διονύσης Τσακνής, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ..

Ο Διονύσης Τσακνής ερμήνευσε την “Πρώτη Μαϊου” του Μάνου Λοϊζου και το “Ανεμολόγιο ” του Θάνου Μικρούτσικου και αποχαιρέτισε τον κόσμο σημειώνοντας: “Με τέτοια δύναμη, τέτοια αποφασιστικότητα, τέτοια καρδιά θα πάμε στις εκλογές και θα ψηφίσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, άνθρωποι των Τεχνών και Γραμμάτων, ανάμεσά τους ο Οδυσσέα Ιωάννου, ο Γιάννης Μήλιος και άλλοι, καθώς και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος.

Τέλος, με ένα πλούσιο και φροντισμένο πρόγραμμα ποικίλων δραστηριοτήτων για παιδιά, άνοιξαν νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, οι εκδηλώσεις τιμής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

 

About Μαρία Νικολοπούλου