Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σκορδόψωμο γεμιστό με τυρί.

Σκορδόψωμο γεμιστό με τυρί.

Γεμιστό  ψωμί με ποικιλία τυριών στο φούρνο η συνταγή του ewoman για σήμερα!

Για τις φορές που θα έρθουν ξαφνικές επισκέψεις για μπυρίτσα, για πρωινό κολατσιό των παιδιών πριν το σχολείο, για να κόψετε τη λιγούρα ανά πάσα ώρα και στιγμή και για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο και πιο γευστικό τρόπο το ψωμί που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα!

Μπουκιά και συγχώριο, τα λιωμένα τυριά μέσα στο λαχταριστό ζεστό σκορδόψωμο που θα φτιάξετε πολύ γρήγορα και πανεύκολα, με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι!

Θα χρειαστείτε μόνο: Λίγα λεπτά από τον χρόνο σας και…

Γεμιστό σκορδόψωμο με λιωμένο τυρί

Υλικά
1 μεγάλη φρατζόλα ψωμί
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
300-350 λευκό τυρί που λιώνει τριμμένο (προβολόνε, τσένταρ, μοτσαρέλα)

Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το ψωμί χιαστί σε κύβους, φροντίζοντας το μαχαίρι να μην κόψει την κόρα της βάσης.
Για να το πετύχουμε αυτό ξεκινάμε από την άκρη κόβοντας λοξές παράλληλες γραμμές και κατόπιν κόβουμε γραμμές δημιουργώντας χι με τις προηγούμενες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την μουστάρδα και τον μαϊντανό (εδώ απουσιάζει γιατί δεν είχα εύκαιρο).

Με ένα κουταλάκι ρίχνουμε αυτό το μείγμα ανάμεσα στα ανοίγματα χ του ψωμιού.

Έχοντας το χέρι μας στην βάση του ψωμιού το σηκώνουμε ελαφρά και αυτό μας διευκολύνει να ανοίξουν οι σχισμές του ψωμιού και να τις γεμίσουμε με το τριμμένο τυρί.

Τυλίγουμε ολόκληρη την φρατζόλα σε 2 φύλλα αλουμινόχαρτο, τα οποία τα έχουμε τοποθετήσει σε σχήμα σταυρού και κλείνουμε μέσα καλά την φρατζόλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, στην συνέχεια βγάζουμε από τον φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Καλή επιτυχία!!

About Μαρία Νικολοπούλου