Αυτό είναι απο αυτά τα φαγητά που όσο πλησιάζεις στο τραπέζι κρατώντας το, βλέπεις σε slow mo τα μάτια όλων να καρφώνονται πάνω του και στόματα να ανοίγουν κραυγές επιφωνήματα χαράς να ξεφύγουν. Το σπιτικό σκορδόψωμο. Αυτό με το ελαφρώς μπαγιατεμένο ψωμί, με το φρέσκο σκόρδο να ψήνεται παρέα με λιωμένα τυριά και φρέσκα αρωματικά, αυτό το σκορδόψωμο που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως μέχρι να τελειώσει. Αν δεν έχεις φτιάξει ποτέ σπιτικό σκορδόψωμο, τότε σήκω, μάζεψε τα υλικά και φτιάξτο σήμερα. Και κάτι μου λέει ότι από εδώ και πέρα θα αγοράζεις 2 ψωμιά από τον φούρνο, ένα για να το τρως φρέσκο και ένα για να το αφήσεις 2 μέρες να μπαγιατέψει και να φτιάξεις σκορδόψωμο…
Super Tip
Η νέα Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης ενώνεται με μπόλικο σκόρδο, βούτυρο και μυρωδικά σε ένα μείγμα που θα λιώσει υπέροχα μαζί με τυριά, μέσα και πάνω στο ψωμί σου. Συναρπαστικό ορεκτικό, για τους λάτρεις του είδους.
Συνταγή
Σκορδόψωμο στον φούρνο με τυριά & μυρωδικά
- Μερίδες: 1 καρβέλι (10 μερίδες)
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
- Καταναλώνεται καλύτερα την ίδια μέρα.
Υλικά για το μείγμα βουτύρου
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες/λιωμένες
- 3 κ.σ. Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης
- 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη ή δεντρολίβανο ή 1 κ.γλ. Ξερό θυμάρι ή ρίγανη ή δεντρολίβανο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον υλικά
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 καρβέλι ψωμί ελαφρώς μπαγιάτικο (μπαγκέτα ή χωριάτικο/σουσαμένιο)
Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης, τα φυλλαράκια από το θυμάρι, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
3) Σε ξύλο κοπής χαράζουμε σε φέτες το ψωμί της επιλογής μας βαθιά, μέχρι την μέση, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω, πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια (βλ. φώτο).
4) Περιχύνουμε με το μείγμα βουτύρου στα ανοίγματα που έχουμε χαράξει μέχρι να πάει παντού. Μοιράζουμε το κεφαλοτύρι στα ανοίγματα του ψωμιού.
5) Τυλίγουμε το ψωμί καλά με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί.
6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.
7) Σερβίρουμε το σκορδόψωμο ζεστό ή χλιαρό