Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χαμός στο κέντρο της Κορίνθου : Άλλη μία επίθεση αδέσποτων σκυλιών σε ποδηλάτες – Από τον Δήμο ακούει κανείς;;;;

Χαμός στο κέντρο της Κορίνθου :  Άλλη μία  επίθεση αδέσποτων σκυλιών σε  ποδηλάτες – Από τον Δήμο ακούει κανείς;;;;

Στο και πέντε το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Κόρινθο!

Μόνιμος «πονοκέφαλος» παραμένει εδώ και πολλά χρόνια η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στο δήμο Κορινθίων και τις επιθέσεις σε ανυποψίαστους διαβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες  αναγνώστη της ιστοσελίδας μας ,την Τρίτη το απόγευμα  δύο έφηβοι ποδηλάτες αντιμετώπισαν οδυνηρή έκπληξη ,  όταν δέχθηκαν την ξαφνική  επίθεση αδέσποτων σκυλιών.

Ο ένας ποδηλάτης  κατάφερε και ξέφυγε δίχως να τραυματιστεί , ενώ τον δεύτερο τον έριξαν κάτω ,  που  ευτυχώς όμως με την παρέμβαση  των ανθρώπων που περνούσαν  ,  ηρέμησαν  τα σκυλιά  σώζοντας τον …. 

Αυτό είναι άλλο  ένα από τα πολλά συμβάντα με επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών  που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας , γιατί υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν τα μαθαίνει κανείς .
Η νομοθεσία για την προστασία των ζώων συντροφιάς επιβάλλει την τοποθέτηση μικροτσίπ στα ζώα, ώστε να υπάρχει έλεγχος, και κάποιος που παίρνει ένα ζώο συντροφιάς να έχει την πλήρη ευθύνη για αυτό.
Για τα αδέσποτα ο νόμος προβλέπει στείρωση, και « επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων ζώων συντροφιάς , λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που επαναφέρονται». Όπου το πρόβλημα είναι έντονο, προβλέπεται η δυνατότητα φιλοξενίας των αδέσποτων σε ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια, μέχρι να βρεθεί κάποια οικογένεια να τα υιοθετήσει. Ο Δήμος όμως δυστυχώς ούτε στείρωση κάνει, ούτε ειδικό καταφύγιο έχει δημιουργήσει. Αυτό που κάνει είναι να μαζεύει τα σκυλιά και να τα μεταφέρει άγνωστο που ;
Η όλη προσπάθεια έχει περιοριστεί στην διάθεση τροφής  σε φιλοζωικά σωματεία ή μεμονωμένους φιλόζωους οι οποίοι ανάλαβαν και τα ταΐζουν.
Αυτά κύριοι της Δημοτικής αρχής είναι ημίμετρα και δεν λύνουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα , συνεργαστείτε με τις φιλοζωικές οργανώσεις και πράξτε τα δέοντα πριν θρηνήσουμε θύματα!

About Μαρία Νικολοπούλου