Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σουβλάκι από αρνίσιο μπουτάκι γλασαρισμένο με μέλι

Σουβλάκι από αρνίσιο μπουτάκι γλασαρισμένο με μέλι

Τα αρνίσια χειροποίητα σουβλάκια μπορείτε να τα σερβίρετε είτε με πιλάφι, είτε τηγανιτές πατάτες ή ως ένα πιο γκουρμέ σουβλάκι !

Γενικά, το αρνί στην Ελλάδα παραμένει ένα είδος κρέατος που είναι δημοφιλές, συνδεδεμένο με τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα, αλλά και με τα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια. Για αυτό το λόγο, υπάρχουν πολλά πιάτα, όπως το γιουβέτσι και ο μουσακάς για παράδειγμα, που όταν μαγειρεύονται με αρνί θεωρούνται ακόμη πιο εορταστικά !

Το κλασσικό αρνίσιο σουβλάκι με μία γευστική σως από μέλι.

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ρίχνουμε τους κύβους αρνιού, ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο, για 8 ώρες (ή για όλο το βράδυ) να μαριναριστούν.
  2. Βγάζουμε τους κύβους αρνιού από τη μαρινάδα και τους περνάμε σε καλαμάκια.
  3. Τους σκουπίζουμε ελαφρώς με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τους λαδώνουμε, τους αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στα κάρβουνα, ή σε ψησταριά γκαζιού ή στο γκρίλ του φούρνου μας, για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Μυστικά

 

Aν θέλουμε, περνάμε στα καλαμάκια, ανάμεσα στους κύβους αρνιού, κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς, εναλλάξ

 

About Μαρία Νικολοπούλου