Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σουδάκια αλμυρά κυκνάκια – πανεύκολα όμορφα μεζεδάκια

webkorinthos.sou.

Φτιάξτε αυτά τα εκπληκτικά σου και θα τους εκπλήξετε όλους με τις μαγειρικές σας ικανότητες… Πανεύκολη συνταγή για κάτι διαφορετικό στο γιορτινό τραπέζι σας. Χρόνια πολλά στην Αννούλα σήμερα.

Συστατικά

  • Ρώσικη σαλάτα ή τυρί κρέμα της αρεσκείας σας

 

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το γάλα μαζί με το νερό, την ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  2. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί το βάζουμε πάλι στην φωτιά και το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή ίσια μύτη και κόβουμε σου σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Με μία ψιλή μύτη σχηματίζουμε αρκετά 2 που θα είναι ο λαιμός του κύκνου.
  4. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγη παραπάνω ποσότητα στην αρχή του 2 σε σήμα κεφαλιού. Για μάτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μαυροσούσαμο.
  5. Ψήνουμε τα σου στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα κοιτάμε και όταν ροδίσουν σβήνουμε τον φούρνο, κρατάμε ανοιχτή την πόρτα με μία κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν μαζί με τον φούρνο.
  6. Όταν κρυώσουν κόβουμε οριζόντια τα σου στην μέση και το πάνω μέρος στα δύο.
  7. Γεμίζουμε με ρώσικη σαλάτα ή τυρί κρέμα της αρεσκείας μας και τοποθετούμε τον λαιμό.
  8. Τέλος βάζουμε το κομμένο καπάκι να μοιάζει με φτερά.

Πηγή: eisaigynaika.gr

Ο ΟΘΩΝΑΣ Ψητοπωλείο – Μεζεδοπωλείο

About Μαρία Νικολοπούλου