Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ

Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ

Πολύ ελαφριά συνταγή μιας και δεν τηγανίζουμε. Ιδιαίτερα γευστική

 

Υλικά

 8 -10 μερίδες
  1. 3 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες ροδέλες
  2. Μπόλικο αλατόνερο για το μούλιασμα
  3. 1 κτσ ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί
  4. Αλάτι – πιπέρι κατά βούληση
  5. 100 γρ μπέικον
  6. 200 γρ γαλοπούλα ή καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένα
  7. 200 γρ τυρί γκούντα τριμμένο
  8. 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. Για την ελαφριά μπεσαμέλ
  10. 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  11. 50 γρ κορν φλάουρ
  12. 50 γρ βούτυρο φρέσκο
  13. 1 κτγ μοσχοκάρυδο σκόνη ή φεσκοτριμμένο
  14. Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

https://webkorinthos.gr/item/%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b7%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82-web-korinthos-%ce%bf%cf%80%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc/

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριες ροδέλες. Τις μουλιάζουμε σε μπόλικο αλατόνερο για περίπου 2 ώρες για να ξεπικρήσουν. Στην συνέχεια χύνουμε το νερό. Τις μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Περιχύνουμε την 1 κτσ ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις σωτάρουμε χωρίς να τις πολύ ανακατεύουμε

    Δείτε επίσης :

    Τα 10 top της Μελιτζάνας

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 1
  2. Μόλις οι μελιτζάνες μας μαλακώσουν, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριου μεγέθους ταψάκι ή πυρέξ και στρώνουμε φέτες μελιτζάνας έως ότου καλύψουμε την επιφάνεια του σκεύους.

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 2
  3. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το αλλαντικό που επιλέξαμε

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 3
  4. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια από τις μελιτζάνες διαδοχικά με μέρος από μπέικον και αλλαντικά, στην συνέχεια στρώση με τριμμένο γκούντα και τέλος με ψιλοκομμένο μαϊντανό

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 4
  5. Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση μελιτζάνες και την ίδια διαδικασία μπέικον και αλλαντικό -γκούντα – μαϊντανό

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 5
  6. Στο τέλος στρώνουμε τις τελευταίες μελιτζάνες

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 6
  7. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί τριμμένο αν περίσσεψε και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε στην άκρη το φαγητό μας, για να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 7
  8. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα κρύο και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ΜΕΤΆ ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 8
  9. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις ζεσταθεί το μείγμα ρίχνουμε το βούτυρο

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 9
  10. Προσθετουμε αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και το τριμμένο μοσχοκάρυδο

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 10
  11. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ζωηρά μέχρι να “δέσει” η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από την εστία

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 11
  12. Καλύπτουμε το φαγητό μας με την υπέροχη κρεμώδη μπεσαμέλ και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 12
  13. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 200° βαθμούς στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει.

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 13
  14. Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει ελαφρώς για να σταθούν τα υλικά. Αν κόψουμε όσο είναι ζεστό θα σπάσει. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 14
  15. Συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα εποχής….καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία. !!

    Σουφλέ μελιτζάνας, με μπέικον, τυρί και ελαφριά μπεσαμέλ🍆 φωτογραφία βήματος 15

I❤to Cook by Rania

Δημοσιεύθηκε από cookpad.com/gr

About Μαρία Νικολοπούλου