Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σούπερ ιδέες για μία βροχερή ημέρα!

Σούπερ ιδέες για μία βροχερή ημέρα!
Την ταινία “Τραγουδώντας στη βροχή” σίγουρα αρκετοί την έχετε δει, αν πάλι όχι είναι μία καλή ευκαιρία να απολαύσετε τον θρυλικό Τζίν Κέλι να τραγουδά και να χορεύει γεμάτος χιούμορ και διάθεση στα βροχερά πεζοδρόμια του Hollywood! Μία αφορμή όχι για να βγείτε και εσείς στους δρόμους χωρίς ομπρέλα, αλλά για να δείτε τη θετική πλευρά μιας βροχερής ημέρας! 

Υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία μπορείς να κάνεις ακόμη και όταν βρέχει, ειδικά αν πρόκειται για το Σαββατοκύριακο!

Γι’ αυτό ετοιμάσαμε μία λίστα με σούπερ ιδέες!

*Όσοι βρισκόσαστε στη δουλειά, μην πτοείστε, έρευνες έχουν αποδείξει πως τις βροχερές ημέρες είμαστε πιο αποδοτικοί στην εργασία μας καθώς υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση στο αντικείμενο μας λόγω του ότι δεν παρασύρεται ο νους από την καλοκαιρία, αλλά και διότι ο ήχος της βροχής λειτουργεί ναι μεν χαλαρωτικά αλλά ξυπνάει τη δημιουργικότητα!

1 . Δες ταινίες. Υπό το ήχο και την αίσθηση της βροχής δεν υπάρχει πιο χουχουλιάρικη στιγμή από το να μαζευτείς στον καναπέ σου με μία ζεστή κούπα τσάι και να απολαύσεις μία ταινία! Ευκαιρία επίσης να ξεκινήσεις το μαραθώνιο των επεισοδίων της σειράς που τόσο καιρό έχεις αφήσει στη μέση!

2 . Κάλεσε φίλους. Οι συγκεντρώσεις στο σπίτι με αγαπημένα πρόσωπα μας φτιάχνουν τη διάθεση, ανεβάζουν την ψυχολογία αλλά αυξάνουν και το βαθμό της κοινωνικότητας μας. Αν πρόκειται μάλιστα για μία αυθόρμητη συγκέντρωση λόγω καιρού, χωρίς καμία προετοιμασία, η απόλαυση της συναναστροφής είναι μεγαλύτερη! Ξεκινήστε μια εποικοδομητική συζήτηση, παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, και απλά, διασκεδάστε με την ψυχή σας απολαμβάνοντας τον ήχο της βροχής!

3 . Μαγείρεψε. Είναι μία καλή ευκαιρία να βελτιώσεις τη μαγειρική σου, να δοκιμάσεις νέες γεύσεις, να πειραματιστείς και να γεμίσεις το χρόνο σου. Αν πάλι η μαγειρική δεν είναι το φόρτε σου, υπάρχει η λύση ενός καλού ντελίβερι σε συνδυασμό με τον αριθμό 1 !

4. Διάβασε ένα βιβλίο. Αν και εσύ έχεις στο κομοδίνο σου το βιβλίο που έχεις ξεκινήσει πάνω από μήνα, αλλά δεν έχεις καταφέρει ακόμη να φτάσεις ούτε μέχρι τη μέση του, είναι η καλύτερη στιγμή να το πιάσεις ξανά στα χέρια σου! Μάλιστα έχει αποδειχθεί πως η βροχή αυξάνει τη μνήμη και κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί πιο γρήγορα. Ίσως λοιπόν προλάβεις να ξεκινήσεις και το επόμενο!

5. Γράψε τις σκέψεις σου. Μία βροχερή ημέρα διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αρκετές ταινίες έχουν κάποια δυνατά πλάνα και διαλόγους στο φόντο της βροχής. Αν λοιπόν είσαι άνθρωπος της γραφής και του λόγου, η έμπνευση δεν θα αργήσει να έρθει μία τέτοια μέρα. Μήπως να πάρεις τώρα χαρτί και μολύβι ή το laptop σου να ξεκινήσεις; Κάτω από μία βροχερή μέρα μπορεί να γεννηθεί ένας μεγάλος συγγραφέας!

6. Κάνε γυμναστική στο σπίτι. Μη μου πεις πως δεν είναι ωραίο μία τέτοια μέρα να βγάλεις από το ντουλάπι το ξεχασμένο στρωματάκι της yoga και να προπονηθείς! Υπάρχουν πολλά βίντεο στο ίντερνετ που μπορεί να σε κατευθύνουν για τη διάρκεια και τις σωστές πόζες. Αλλά ακόμη και αν δεν σου αρέσει η γιόγκα μπορείς να εξασκηθείς με λίγες απλές διατάσεις και τρέξιμο επί τόπου. Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο!

7. Παίξε με το κατοικίδιο σου. Αν λείπεις αρκετές ώρες καθημερινά και δεν απολαμβάνει την παρέα σου όσο θα ήθελε, ήρθε η στιγμή να του δώσεις την προσοχή που του αξίζει! Μη νομίζεις πως δεν το καταλαβαίνει! Περίμενε πως και πως τη μέρα που θα σε έχει όλο δικό του, και μιας και ο καιρός δεν ευνοεί τη βόλτα, μην αναρωτιέσαι γιατί φέρνει συνέχεια τα παιχνίδια του μπροστά σου! Απόλαυσε τη στιγμή και ανέπτυξε το ψυχικό σας δέσιμο.

8. Βγες. Ναι, επανερχόμαστε στην εισαγωγή και στον Τζίν Κέλι! Το ότι βρέχει δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να μείνεις και μέσα. Πάρε την ομπρέλα σου, περπάτησε λίγο στη βροχή (εάν δεν είναι καταρρακτώδης!) , επέλεξε ένα σινεμά ή ένα θέατρο, ή ακόμη και ένα ατμοσφαιρικό cafe απολαμβάνοντας τη ρομαντικότητα της εικόνας. Ναι, αρκετές φορές στη ζωή μας χρειάζεται να βλέπουμε και τη ρομαντική της πλευρά!

⇒ Για τους πιο τολμηρούς και όσους έχουν κάπως πιο ελεύθερο ωράριο από τη δουλειά τους, μία βροχερή ημέρα είναι ιδανική για επισκέψεις σε εικαστικούς χώρους, μουσεία, εκθέσεις κ.α. Η περιήγηση διαρκεί αρκετά και να είσαστε σίγουροι πως θα υπάρχει λιγότερος κόσμος, οπότε θα μπορέσετε πραγματικά να απολαύσετε τη βόλτα!

Όπως και να έχει η βροχή αποτελεί ένα στοιχείο κάθαρσης, τόσο για τη φύση όσο και για την ψυχή μας! 

Ίσως να είναι ένα καλά μελετημένο σχέδιο της φύσης για να ενεργοποιήσει όλα τα βιολογικά της όντα, και ως αναφορά τον άνθρωπο, ίσως επιθυμεί να του κεντρίσει την προσοχή ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος πως βλέπει πραγματικά το ποτήρι, “μισοάδειο” ή “μισογεμάτο”;

Επίσης μία καλή πρόταση είναι έξοδος για φαγητό ή για καφέ , με τους φίλους ή την οικογένειά μας

Στο παρακάτω άρθρο σας έχουμε τις καλύτερες προτάσεις της Κορινθίας

 

Οι Ταβέρνες – Εστιατόρια της Κορινθίας που ξέρουν από καλό φαγητό

καφενείο

cafe- bar … τα καλύτερα! 

Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με Τσίπουρο και Ούζο μέσα από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Κορινθίας

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου