Σπέσιαλ εκμέκ με κρέμα και επικάλυψη γλάσο .
Το πιο νόστιμο εκμέκ που έχετε δοκιμάσει ποτέ, με καρύδια αμύγδαλα και μαστίχα !!!
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 πακέτο κανταιφι
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταιφι σε ενα ταψί και το περιχυνουμε με το λιωμένο βούτυρο το ανακατεύουμε παρα πολύ καλά να παει παντού το βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινισει στους 189 βαθμούς
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλυντζανια τσαγιού ζάχαρη,
2 φλυντζανια τσαγιού νερό,
μισο χυμό χυμό.λεμονιού φρέσκο
Βράσιμο.4 λεπτα
Για εσάς που δεν θέλετε να φτιάξετε θα βρείτε τα καλύτερα γλυκά της Κορινθίας εδώ
Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία τα καλύτερα της Κορινθίας
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3 κρόκους αυγών,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια
Ζεσταινουμε γάλα ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε κρόκους,βούτυρο βανίλια.
ΓΛΑΣΣΟ:
2 φλυντζανια άχνη ζάχαρη με λίγο νερό
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε.το μισο κανταιφι στο ταψί και το σιροπιαζουμε με το μισο σιρόπι βάζουμε πανω την κρέμα,πανω στην κρέμα ξανά κανταιφι και το σιρόπι βάζουμε παρα πολύ απαλά κουτάλια κουτάλια τελειωνουμε με λίγη κρέμα και απάνω γλάσο και καρύδια,αμύγδαλα!!
Προαιρετικά μπορείται να ρίξεται στην κρέμμα και στη βάση από ένα σφυνακι λικέρ μαστίχας.
Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ