Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σπιτικός χαλβάς Φαρσάλων – Εύκολος και υπέροχος

Σπιτικός χαλβάς Φαρσάλων – Εύκολος και υπέροχος
  • Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Είναι επίσης ένα γλυκό χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα και γι’ αυτό το λόγο τον κερνάμε συνήθως κατά τη διάρκεια της νηστείας. Ο χαλβάς, όμως, είναι και το ιδανικό γλυκό για τους χορτοφάγους. Μια συνταγή που ξεχωρίζει ιδιαίτερα στην χώρα μας είναι ο χαλβάς Φαρσάλων.Αυτός ο χαλβάς φτιάχνεται στα Φάρσαλα και είναι πολύ φημισμένος παντού. Συνήθως, όμως, τον ακριβοπληρώνεις για να μπορέσεις να τον απολαύσεις. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τον τρόπο να φτιάξεις αυτή την εύκολη συνταγή ώστε να μη χρειαστεί να δώσεις ξανά τόσα χρήματα.
  • Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ‏νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
  • 200 γρ. ‏αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη (για την καραμέλα)

Εκτέλεση

1

Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

2

Ετοιμάζετε την καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.

3

Εν τω μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

4

Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.

5

Προσθέτετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε.

6

Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)και καίμε την επιφάνεια με καμινέτο. Εναλλακτικά ανάβετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.

Συμβουλή: Όταν ρίξετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα η καραμέλα θα γίνει μια μάζα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και σιγά σιγά πάλι θα γίνει ρευστή.

About Μαρία Νικολοπούλου