Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) θα κατασκευαστεί στην Κόρινθο

Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) θα κατασκευαστεί στην Κόρινθο
Στα βήματα που κάνει η Ελλάδα προκειμένου να θωρακιστεί ενεργειακά αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος, στην οποία συμμετείχε η Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε., Kadri Simson.

 

Σε ό,τι αφορά την επάρκεια εφοδιασμού, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι δρομολογείται «άμεσα η επέκταση της δυναμικότητας του σταθμού αεριοποίησης LNG στη Ρεβυθούσα με την προσθήκη μίας τέταρτης πλωτής αποθήκης. Πρόκειται για μια επένδυση που μπορεί να αυξήσει τη δυναμικότητα αποθήκευσης από 225.000 σε πάνω από 350.000 κ.μ. ημερησίως. Εξετάζουμε την αύξηση του ρυθμού αεριοποίησης στον σταθμό της Ρεβυθούσας κατά 12% για την κάλυψη των αιχμών ζήτησης φυσικού αερίου».

Νέοι σταθμοί LNG σε Κόρινθο και Αλεξανδρούπολη

Ο υπουργός επισήμανε ότι έχει δρομολογηθεί η δημιουργία νέων σταθμών LNG στην Κόρινθο και την Αλεξανδρούπολη καθώς και ότι «προωθούμε την αποθήκευση αερίου στην Ιταλία για τη διατήρηση στρατηγικής εφεδρείας και την υποθαλάσσια αποθήκη στην Καβάλα στην οποία θα επιδιώξουμε και συμβατότητα με το υδρογόνο».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εξετάζει την αύξηση των ροών φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν μέσω του TAP και πως η ΔΕΠΑ είναι σε ετοιμότητα για την παραγγελία πρόσθετων φορτίων LNG εφόσον χρειαστεί.

«Η ΔΕΗ έχει εκπονήσει ετήσιο σχέδιο για την εξόρυξη λιγνίτη και τη διαθεσιμότητά του στις αυλές των εργοστασίων» ανέφερε ακολούθως.

About Μαρία Νικολοπούλου