Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή σε συλλαλητήριο οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου και της Κρήτης

Στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή σε συλλαλητήριο οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου και της Κρήτης

 

Απόσυρση του αποθέματος σταφίδας και οικονομική στήριξη ζητούν οι παραγωγοί -Συλλαλητήριο στις 11 στην πλ. Συντάγματος (video)

Σε κυκεώνα προβλημάτων βρίσκονται οι παραγωγοί σταφίδας στην Πελοπόννησο που βλέπουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγής τους να μένει αδιάθετο  και ταυτόχρονα η τιμή πώλησης του προϊόντος διαμορφώνεται στην αγορά πολύ κάτω του κόστους αλλά σε πολλές περιπτώσεις  να αγγίζει και το μηδέν.

Ο κ. Χρήστος Βαλιανάτος σταφιδοπαραγωγός και μέλος της συντονιστικής επιτροπής σταφιδοπαραγωγών Πελοποννήσου,

 

περιέγραψε στην ΕΡΤ ως τραγική την κατάσταση καθώς  η παραγωγή παραμένει στα αλώνια  καθώς οι αποθήκες είναι ήδη γεμάτες. Οι εργάτες που χρησιμοποιήθηκαν παραμένουν απλήρωτοι  και οι ίδιοι οι παραγωγή αντιμετωπίζουν  πρόβλημα επιβίωσης.

Την Τετάρτη  έγινε συνάντηση με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό και την Πέμπτη το Βράδυ ελήφθη, όπως είπαν οι παραγωγοί, απόφαση από το υπουργείο να προχωρήσει σε αίτηση  απόσυρσης  αποθεμάτων.

Η φετινή παραγωγή δεν έχει πουληθεί και κινδυνεύει να καταστραφεί. Στην Αχαρνών, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, περίπου 400 διαμαρτυρόμενοι παραγωγοί απο την Κρήτη, που έφτασαν με καράβι στον Πειραιά το πρωί, ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

About Μαρία Νικολοπούλου