Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Την Κορινθία στηρίζω, στην Κορινθία ψωνίζω και Καταναλώνω ότι Παράγει

web-korinthos.- εκπτωσεις

Ανάσα για την τοπική αγορά αναμένεται να αποτελέσει η ανοιξιάτικη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που ξεκίνησε χθες και θα λήξει την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, ενώ ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου 2018. 
H πρώτη μέρα ως συνήθως βρίσκει τους καταναλωτές να διερευνούν τιμές και ποσοστά εκπτώσεων, τα οποία υπολογίζεται ότι φθάνουν μέχρι 60%. Η χθεσινή, πρώτη μέρα ήταν κατά τα συνήθη διερευνητική, ενώ όπως εκτιμούν οι έμποροι, η κίνηση θα σημειώσει κλιμακωτή αύξηση μέχρι το τέλος των εκπτώσεων , με την ευχή ότι θα κλείσει τελικά με θετικό πρόσημο.

Η κίνηση της χθεσινής πρώτης μέρας των ενδιάμεσων εκπτώσεων ξεκίνησε από το πρωί, με τους καταναλωτές να περιεργάζονται τις βιτρίνες των καταστημάτων, συγκρίνοντας τιμές προκειμένου να επιλέξουν τα πιο προσιτά για το πορτοφόλι τους αγαθά.

Η γενική εικόνα της χθεσινής πρώτης μέρας, χαρακτηρίστηκε μάλλον υποτονική, πέρα από τον διερευνητικό της χαρακτήρα, εμείς η ομάδα του  webkorinthos , ευελπιστούμε ότι η κίνηση θα κορυφωθεί σταδιακά,και οι Κορίνθiοι έμποροι θα πάρουν την ανάσα που χρειάζονται για να συνεχίσουν τον δυσβάστακτο αγώνα που βιώνουν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης .

Ζητούμενο για τους εμπόρους είναι η ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων, των τοπικών επιχειρήσεων, ενώ όπως υπογραμμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου , «ζητούμε από τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, για να μείνουν τα χρήματα στην πόλη και να διασφαλιστεί το μέλλον των επιχειρήσεων και των παιδιών μας, και το κυριότερο να μειωθεί η ανεργία».

Η συμβουλή που απευθύνει ο Ηλεκτρονικός Οδηγός του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου    webkorinthos  στο καταναλωτικό κοινό, είναι «να είναι προσεκτικοί στα είδη που αγοράζουν και να έχουν κατά νου ότι η τοπική αγορά διαθέτει επάρκεια και ποικιλία προϊόντων σε πολύ καλές τιμές.

Αυτό που θα πρέπει εμείς να επισημάνουμε πως σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό κάθε επιλογή μας να μην ρίχνει κι άλλα “ξύλα στην φωτιά” που μας καίει , φωτιά της κρίσης και της ύφεσης.

Είναι σημαντικό με κάθε τρόπο να στηρίζουμε την ντόπια κοινωνία και οικονομία είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και ως καταναλωτικό κοινό.

Διότι η μικρές μας επιχειρήσεις ήταν , είναι και θα είναι η ραχοκοκαλιά της Κορινθιακής οικονομίας.

Είναι σημαντικό με κάθε τρόπο να στηρίζουμε την ντόπια κοινωνία και οικονομία είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και ως καταναλωτικό κοινό.

Ας μην ξεχνάμε ότι επιλέγοντας να ψωνίζουμε από την αγορά της Κορινθίας επιτυγχάνουμε: την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας και κυρίως προστατεύουμε, εκτός από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να έχουν δουλειά στον τόπο τους.

Πρέπει να σκεφτόμαστε έξυπνα. Να αποκτήσουμε συνείδηση υπέρ της τοπικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ των τοπικών καταστημάτων.

Το άνοιγμα ενός μαγαζιού δίνει «πνοή» στην πόλη μας, αντίθετα το λουκέτο θυμίζει μια νεκρή και μίζερη αγορά, που κανείς δεν θέλει να περπατά πάνω στα συντρίμμια της.

Η Κορινθία ευτύχησε να έχει μια αγορά πλούσια σε είδη και ποιότητα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καταστήματα μεγάλων πόλεων.

Γι αυτό το λόγο, στέλνουμε το παρακάτω μήνυμα προς όλους:

«Την Κορινθία στηρίζω, στην Κορινθία ψωνίζω και Καταναλώνω ότι Παράγει». 

About Μαρία Νικολοπούλου