Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Στην κουζίνα με τα παιδιά: Χριστουγεννιάτικες συνταγές-Το ψωμί του Άγιου Βασίλη!

Στην κουζίνα με τα παιδιά: Χριστουγεννιάτικες συνταγές-Το ψωμί του Άγιου Βασίλη!

Μία εύκολη συνταγή που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους

Θα χρειαστούμε:

1

 

-4-5 φλυτζάνια  αλεύρι για ψωμί

-2 φακελάκια μαγιά

-½ φλυτζάνι ζάχαρη

-1 κουταλάκι αλάτι

-½ φλ γάλα

-¼ φλ νερό

-¼ φλ βούτυρο μαλακό

-2 αυγά

-2 κρόκοι αυγών

-Σταφίδες για διακόσμηση

-Κόκκινο χρώμα για τρόφιμα

Ας ξεκινήσουμε!

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά – το μισό αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υγρά- γάλα, νερό, βούτυρο και τα ζεσταίνουμε ελαφρά.
  3. Βάζουμε τα υγρά στα στερεά- ενώνοντας τα υλικά.
  4. Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά.
  5. Ενώνουμε και τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  6. Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, 6-8 λεπτά για να γίνει η ζύμη ελαστική.
  7. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και περιμένουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
  8. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και φτιάχνουμε ένα τρίγωνο για το κεφάλι.
  9. Με το άλλο κομμάτι, φτιάχνουμε τη γενειάδα και δημιουργούμε μπούκλες!
  10. Φτιάχνουμε το μουστάκι, το καπέλο, το γείσο, τη μύτη.
  11. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και χωρίζουμε το μείγμα στα δυο. Στο ένα προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα και αλείφουμε τα σημεία που θέλουμε να κοκκινήσουμε! Με το άχρωμο αυγό, αλείφουμε όλο το υπόλοιπο.
  12. Βάζουμε τις σταφίδες στα μάτια και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να ψηθεί στο φούρνο, για 15-20 λεπτά σκεπασμένο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα 10-15 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το πάχος της ζύμης.infokids.gr

About Μαρία Νικολοπούλου