Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Στο «σφυρί» και ο τουρισμός – 2 ξενοδοχεία στο Λουτράκι , βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Στο «σφυρί» και ο τουρισμός – 2 ξενοδοχεία στο Λουτράκι , βγαίνουν σε πλειστηριασμό

 

Περισσότερα από 3.000 ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν το 2020 και οι ιδιοκτήτες τα … “σκοτώνουν” !

Σε φάση περιδίνησης βρίσκεται η ελληνική αγορά φιλοξενίας, η οποία θα κληθεί φέτος να επιδείξει ισχυρές αντοχές προκειμένου να ξεπεράσει τις επιπτώσεις που επιφέρει η πανδημία του COVID-19 στον κλάδο, με δεκάδες ιδιοκτήτες να έχουν ήδη βάλει τις τελευταίες ημέρες πωλητήριο στις μονάδες τους υπό την πίεση της ρευστότητας.

 

Από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Τήνο, την Κρήτη και τη Ρόδο εκποιούνται μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες. Μεγάλο ερώτημα η στάση των υποψήφιων επενδυτών. Πέντε είναι οι μονάδες που βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Πελοπόννησο

Πέντε μονάδες στην Πελοπόννησο περίπου 20 εκ.€

Πρόκειται για δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Ναύπλιο και Καλαμάτα ενώ  ένα μικρότερα ξενοδοχείο βγαίνει σε πλειστηριασμό στη Σπάρτη και δύο στο Λουτράκι….

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους. Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.

Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

 

Πληροφορίες

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου