Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Στο τραπέζι κουπόνι 100 ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι δικαιούχοι

Στο τραπέζι κουπόνι 100 ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι δικαιούχοι

 

Ανάχωμα στην ακρίβεια με απευθείας παρεμβάσεις χωρίς όμως να προκαλούν έντονο δημοσιονομικό αποτύπωμα αναζητά η κυβέρνηση και εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια.

Μεταξύ αυτών και η εισοδηματική ενίσχυση αυτών που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη και ως εκ τούτου δέχονται την ισχυρότερη πίεση. Το εξεταζόμενο σενάριο προβλέπει να χορηγηθεί στους πλέον ευάλωτους, κουπόνι 100 ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν απέναντι στην επέλαση της ακρίβειας. Η παροχή θα δοθεί στους δικαιούχους με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά.

Εμείς να επισημάνουμε πως  οι ανισότητες καλπάζουν, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και η οικονομική  πολιτική  πρέπει να είναι ουσιαστική υπέρ των ευάλωτων και λαϊκών νοικοκυριών . Δυστυχώς, δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση .

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι σε απόγνωση , οι εργαζόμενοι το ίδιο , όσο για τους αγρότες , τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας  , μπροστά στο κύμα ακρίβειας στα αγροτικά εφόδια και στο αυξημένο κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα τους βγάζει  και πάλι στο δρόμο .

Κάτω από αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση απαιτείται να προχωρήσει    εδώ και τώρα σε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και τη μείωση του ΦΠΑ,όσο για τους αγρότες  να προχωρήσει στη ικανοποιήση  των  δίκαιων  αιτήματάτων τους .

Γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο τα πράγματα θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα και τα επιδόματα αυτού του τύπου θα είναι “σταλαγματιά στον ωκεανό”

About Μαρία Νικολοπούλου