Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Συγκλονιστικό μπάνιο: H παραλία στην Κορινθία με το τεράστιο μυστικό στον βυθό της θάλασσας

Συγκλονιστικό μπάνιο: H παραλία στην Κορινθία με το τεράστιο μυστικό στον βυθό της θάλασσας

Μπορεί να έχεις βαρεθεί τους κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς και να πιστεύεις πως καμία παραλία δεν μπορεί να σε ενθουσιάσει, όμως είσαι σίγουρος πως τις γνωρίζεις όλες;

Η κρυμμένη παραλία που θα αναφέρουμε, είναι πραγματικά ένα φυσικό έργο τέχνης και ευτυχώς για μας, αποτελεί καλά κρυμμένο θησαυρό για λίγους, μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας.

Το Ηραίο Περαχώρας, βρίσκεται στα βόρεια του Κορινθιακού Κόλπου και καταλαμβάνει το δυτικότερο άκρο της οροσειράς των Γερανείων. Μπορεί το όνομά του να μη σου φαίνεται αρκετά τουριστικό, όμως υπάρχει ολόκληρη ιστορία από πίσω.

Το Ηραίο τοποθετείται κάτω ακριβώς από τα ερείπια του ναού της Ήρας και είναι αφιερωμένο σε εκείνη. Ο ναός χρονολογείται από το 700 π.Χ και δυο φορές τον χρόνο, οι κάτοικοι των γύρων περιοχών προσεγγίζουν την ακτή και κάνουν αφιερώματα στην Ήρα, σε μια γιορτή που είναι συγκλονιστική.

Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στην παραλία, το βλέμμα σου θα κλέψουν τα ερείπια του αρχαίου ναού που φτάνουν έως και μέσα στο νερό, ενώ τα κρυστάλλινα, παγωμένα και πεντακάθαρα νερά θα σε ξεσηκώσουν για βουτιές. Η παραλία ενδείκνυται για μικρά παιδιά και διαθέτει δέντρα που χαρίζουν φυσική σκιά.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσεις την μάσκα σου, καθώς στον βυθό θα ανακαλύψεις τα ερείπια του ναού, ενώ μια βόλτα στον φάρο θα σου χαρίσει εικόνες και φωτογραφίες που ανταγωνίζονται εκείνες των ελληνικών νησιών.

Αφού κάνεις το μπάνιο σου και χαλαρώσεις, μια επίσκεψη στο ξακουστό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη που «κρέμεται» στην άκρη του βράχου, θα σου χαρίσει ένα από τα πιο γραφικά ηλιοβασιλέματα της ζωής σου.

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που ακούς το Ηραίο, μιας και αν δεν ξέρεις την συγκεκριμένη παραλία, δεν πρόκειται να την βρεις ποτέ τυχαία. Η αρχαιοελληνική της υπόσταση, η πλούσια φυσική ομορφιά της που παραπέμπει σε εξωτική παραλία και η μοναχικότητα της, την βάζουν το βάθρο των πιο ιδιαίτερων ακτών κοντά μια ανάσα μακριά στην Αττική.

Αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, το Ηραίο είναι ό,τι πρέπει για ασφαλείς και ξέγνοιαστες βουτιές. Πάρε την παρέα σου και πήγαινε να την ανακαλύψεις. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, φαίνεται πως είναι η χρονιά της.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου