Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Συμβουλές για το περπάτημα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά

Συμβουλές για το περπάτημα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά

Το περπάτημα αποτελεί μια αγαπημένη μορφή άσκησης για πολλούς ανθρώπους και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Πολύ εύκολα μπορεί κανείς να το εντάξει στην καθημερινότητά του, περπατώντας στο ρυθμό της αγαπημένης του μουσική ή ενώ ακούει κάποιο audiobook. Επίσης, δεν χρειάζεστε καθόλου εξοπλισμό για να ξεκινήσετε να περπατάτε. Οπότε ποια καλύτερη επιλογή από το να προσθέσετε την γυμναστική στη ζωή σας ξεκινώντας από το περπάτημα.

Αν, μάλιστα, χρειάζεστε κάποια επιπλέον βοήθεια για το πώς να το κάνετε πιο σωστά, παρακάτω θα βρείτε κάποιες αποτελεσματικές συμβουλές για το περπάτημα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε περιττά κιλά, σύμφωνα με το eatthis.com και τους ειδικούς Mike Bohl, πιστοποιημένο προσωπικό γυμναστή και προπονητή διατροφής και Tyler Read, ιδρυτή του PTPioneer.com και προσωπικό γυμναστή.

Αλλάξτε το ρυθμό που περπατάτε

Όσο πιο γρήγορα περπατάτε, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα θερμίδων θα κάψει το σώμα σας, εξηγεί ο Dr. Bohl. Επομένως, σκεφτείτε να προσθέσετε εκρήξεις μεγαλύτερης ταχύτητας, αν θέλετε να χάσετε βάρος περπατώντας. «Αν μπορείτε να προσθέσετε μερικά λεπτά τζόκινγκ, αυτό είναι ακόμη καλύτερο -αλλά και μόνο η μεταβολή της ταχύτητας του περπατήματος θα έχει επίσης αποτέλεσμα», λέει.

Ο Read προτείνει να εναλλάσσετε ένα λεπτό powerwalking με ένα άλλο λεπτό περπάτημα σε αργό ρυθμό. «Μπορείτε να μετατρέψετε τους περιπάτους σας σε διαλειμματικές προπονήσεις, εναλλάσσοντας υψηλότερη και χαμηλότερη ένταση, αυξάνοντας τη θερμιδική δαπάνη», λέει.

Ενεργοποιήστε τα χέρια σας

Σίγουρα, τα πόδια σας κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς όταν περπατάτε, αλλά μην ξεχνάτε να εμπλέκετε και τα χέρια σας!

«Η κίνηση των χεριών σας ενώ περπατάτε μπορεί να μην αποδίδει τα μέγιστα στην καύση θερμίδων, αλλά κάθε ποσότητα κίνησης που μπορείτε να προσθέσετε κάνει κάτι», λέει ο Dr. Bohl. «Έτσι, αν απλά θέλετε να κάψετε μερικές θερμίδες παραπάνω σε κάθε περπάτημα, κουνήστε τα χέρια σας».

Βάλτε έναν στόχο

Πάντα αποτελεί έξυπνη ιδέα το να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας ως προς την απώλεια βάρους με έναν τελικό στόχο, μαζί με μικρούς στόχους στην πορεία.

«Όπως το περπάτημα με έναν φίλο, ο καθορισμός ενός στόχου δεν θα αυξήσει απαραίτητα τον αριθμό των θερμίδων που καίτε ενώ περπατάτε, αλλά θα σας παρακινήσει να πετύχετε πραγματικά έναν συγκεκριμένο αριθμό βημάτων κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, είναι λιγότερο πιθανό να παραλείψετε το περπάτημα για κάποια άλλη δραστηριότητα, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης», εξηγεί ο Dr. Bohl.

Πάρτε τις σκάλες

Αυτή η συμβουλή απώλειας βάρους δεν χρειάζεται να αποτελεί μόνο μέρος της άσκησης περπατήματος -μπορείτε να την ενσωματώσετε στην ημέρα σας, όποτε είναι δυνατόν. Ο Read προτείνει να επιλέγετε πάντα τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή τις κυλιόμενες σκάλες, είτε κάνετε δουλειές είτε ανεβαίνετε στο διαμέρισμά σας.

Επιπλέον, η χρήση των σκαλοπατιών είναι γεμάτη από οφέλη. Εκτός από το να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, το ανέβασμα στις σκάλες θα ενισχύσει τη δύναμη των ποδιών σας και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να υποφέρετε από κράμπες καθώς μεγαλώνετε, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Duke. Το να βάζετε τις σκάλες στην καθημερινότητά σας προάγει, επίσης, την υγεία των αρθρώσεων, των οστών και των μυών.

About Μαρία Νικολοπούλου