Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Συνέντευξη Τύπου πέντε Δημάρχων της Κορινθίας: Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη λόγω του κόστους ενέργειας και των απορριμμάτων

Συνέντευξη Τύπου πέντε Δημάρχων της Κορινθίας: Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη λόγω του κόστους ενέργειας και των απορριμμάτων

Στο Δημαρχείο Λουτρακίου πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου 5  Δήμαρχοι του Νομού Κορινθίας, για το ζήτημα των απορριμμάτων για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων,
τη διαδικασία περισυλλογής και μεταφοράς στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας και τις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν.

 

Οι πέντε Δήμαρχοι που συμμετείχαν είναι:

Παπακυριάκος Αννίβας Δημάρχος Βέλου – Βόχας,
Γκιώνης Γεώργιος Δημάρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων,
Φρούσιος Κωνσταντίνος Δημάρχος Νεμέας,
Τσιώτος Βλάσιος Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και
Σταματόπουλος Σπυρίδωνας Δημάρχος Σικυωνίων

Συνέντευξη Τύπου πέντε Δημάρχων της Κορινθίας: Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη λόγω του κόστους ενέργειας και των απορριμμάτων - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

«Τα προβλήματα είναι κοινά και απαιτείται κοινή αντιμετώπιση. Ο ανύπαρκτος σχεδιασμός υπάρχει εδώ και χρονιά. Τα λάθη ήταν πολλά και οι υπεύθυνοι ήταν απόντες» δήλωσε ο κ. Γκιώνης και πρόσθεσε «δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας, τα λεφτά δε φτάνουν…βρισκόμαστε σε δυσμενή θέση απέναντι στους δημότες μας»

Ο κ. Παπακυριάκος ανέφερε πως « εδώ και χρόνια όλη η Πελοπόννησος είχε προβλήματα με τα απορρίμματα. Οι χωματερές ήταν παράνομες. Υπήρχε ένα εφιαλτικό καθεστώς περιβαλλοντικής μόλυνσης. Όλες οι κυβερνήσεις στήριξαν σαν αποκλειστικό μονόδρομο την συγκεκριμένη διαδικασία. Πάνω από 10 χρόνια το κόστος ανά τόνο φθάνει τα 100 ευρώ»

Ο κ. Σταματόπουλος τόνισε πως «ζούμε μια παρατεταμένη οικονομική κρίση. Η πτώση των  επιχορηγήσεων είναι από  50- 60- 90 % ενώ η αύξηση στο κόστος  ενέργειας και τα καύσιμα 60-70%. Το κόστος για τα απορρίμματα πενταπλασιάζεται. Δεν βρισκόμαστε απέναντι στην κοινωνία… ακόμη και το ένα ευρώ θα το ανταποδώσουμε με υπηρεσία. Χρειάζεται ορθολογικότερη διαχείριση των απορριμμάτων. Το κόστος της ενέργειας έχει γονατίσει τους δήμους. Πρέπει να συνδράμουμε όλοι οι πολίτες για το καλό του περιβάλλοντος».

Ο κ. Φρούσιος είπε πως «δεν μπορώ να διανοηθώ  δήμαρχο που θα κάνει αυξήσεις και θα επιβαρύνει τους πολίτες. Ήρθε η στιγμή να τελειώσει όλο αυτό που μας προσβάλλει όλους. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Να επανέλθουν τα δημοτικά τέλη εκεί που ήταν».

Ουσιαστικά, οι Δήμαρχοι ανακοίνωσαν ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυξήσεις δημοτικών τελών για να αντιμετωπίσουν το κόστος συλλογής, διαχείρισης και μεταφοράς των απορριμμάτων. Με βάση το κοστολόγιο, υποστηρίζου που τους επιβάλλεται για 100 ευρώ τον τόνο θα πρέπει να κάνουν αναπροσαρμογές.

Όπως αναφέρουν αν αλλάξουν οι συνθήκες και μειωθούν τα κόστη τότε θα προχωρήσουν σε μειώσεις, το επόμενο έτος. Τονίζουν ότι τα τέλη είναι ανταποδοτικά.

Ορισμένοι Δήμαρχοι θεωρούν ότι μια λύση θα ήταν διαλογή στην πηγή, δηλαδή σε κάθε σπίτι.

hlektra.gr

About Μαρία Νικολοπούλου