Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Συνεχίστε, λεβέντες μου, να σπέρνετε εφιάλτες στα φασιστόμουτρα

Συνεχίστε, λεβέντες μου, να σπέρνετε εφιάλτες στα φασιστόμουτρα

Το 2020, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δεχθεί επιθέσεις από διάφορα φασιστόμουτρα, επειδή τάχα μου προσβλήθηκαν όταν τον είδαν τυλιγμένο με..

Το 2020, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δεχθεί επιθέσεις από διάφορα φασιστόμουτρα, επειδή τάχα μου προσβλήθηκαν όταν τον είδαν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. Δύο χρόνια μετά, ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, φαίνεται πως συνεχίζει να σπέρνει εφιάλτες στα φασιστόμουτρα.

Μόλις είδαν τον Γιάννη και τα αδέρφια του με τη φανέλα της γαλανόλευκης, στην πρώτη επίσημη φωτογράφιση της Εθνικής ομάδας ενόψει Ευρωμπάσκετ, έπαθαν βέρτιγκο δημιουργώντας στο twitter το hashtag «#not_my_national_team» («Όχι η δική μου Εθνική ομάδα»).

Τι ακριβώς τους πείραξε; Μα, φυσικά, το χρώμα του δέρματος των αδερφών Αντετοκούνμπο, που δεν ταιριάζει σε έναν «πραγματικό εκπρόσωπο» της Άριας φυλής, όπως έχουν στο μυαλό τους αυτοί τους Έλληνες. Για τα φασιστόμουτρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι πάντα ένας «σκυλάραπας», που «βρωμίζει» την ελληνική σημαία.

Όσο και να προσπαθήσει κάποιος να τους δείξει το οφθαλμοφανές, ότι δηλαδή ο Γιάννης αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα διδάσκει ήθος, σεβασμό και αξιοπρέπεια αποτελώντας πρότυπο για εκατομμύρια νέα παιδιά σε όλον τον κόσμο, δεν θα μπορέσουν να το αντιληφθούν αφού το μυαλό τους έχει δηλητηριαστεί από το μικρόβιο του ρατσισμού, από το μίσος για οποιονδήποτε δεν μοιάζει με εκείνους.

Επιπλέον, αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν αρκετή για να τους κάνει να κρυφτούν στις τρύπες τους. Ακροδεξιοί θύλακες συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα στην κοινωνία. Άλλωστε, μπορεί οι «αυθεντικοί απόγονοι των ναζί» να μπήκαν στη φυλακή, όμως ακροδεξιά πολιτικά μορφώματα συνεχίζουν να υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό (π.χ. Ελληνική Λύση, Μπογδάνοι, Τζήμεροι, Φαήλοι πριν και μετά τις συνεργασίες).

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο είναι Έλληνες, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Κι αυτό συμβαίνει επειδή όπου βρεθούν και όπου σταθούν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. Την αγαπούν και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Αξίζει να θυμηθούμε πως όταν είχαν ρωτήσει τον Γιάννη αν θα ήθελε περισσότερο ένα μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας ή ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ είχε απαντήσει «Μετάλλιο με την χώρα μου».

Με τη χώρα του. Με τη χώρα μας. Με την Ελλάδα μας. Με την Εθνική μας. Αυτή που σίγουρα δεν είναι δική σας, φασιστόμουτρα.

imerodromos.gr

 

About Μαρία Νικολοπούλου