Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Συνταγές για πρωτότυπες πεντανόστιμες βασιλόπιτες

Συνταγές για πρωτότυπες πεντανόστιμες βασιλόπιτες

Ο χρόνος τελειώνει, όλοι ετοιμαζόμαστε για την αλλαγή και τι μένει; Η βασιλόπιτα. Ψάξαμε και βρήκαμε τοπ συνταγές για βασιλόπιτα γνωστών σεφ.

Για όσους προτιμούν βασιλόπιτα γλυκιά (και όχι αλμυρή) οι επιλογές είναι δύο: Κέικ ή τουρέκι. Για όσους θέλουν παραδοσιακά να την φτιάξουν σπίτι τους τη βασιλόπιτα και όχι να την αγοράσουν απέξω, οι συνταγές και οι ιδέες που κυκλοφορούν άπειρες. Οι γνωστοί τηλεοπτικοί σεφ, έχουν συνταγές για κάθε γούστο. Θρυλική η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για βασιλόπιτα κέικ, Εδώ

Δείτε επίσης :

Συνταγές για πρωτότυπες πεντανόστιμες βασιλόπιτες

Βασιλόπιτα τσουρέκι: Η συνταγή  εδώ

Σχέδια και ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

CHRISTMAS CAKE DECORATION 2 - Σχέδια και ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

Η βασιλόπιτα που φτιάχνουμε για το έθιμο της Πρωτοχρονιάς μπορεί να είναι είτε ένα απλό αλλά πεντανόστιμο, πολίτικο τσουρέκι είτε ένα άπαιχτο, πορτοκαλένιο (κυρίως) κέικ. Η βασιλόπιτα τσουρέκι πιστεύω ότι δεν χρειάζεται πολλά στολίδια. Είναι στολίδι από μόνη της, αρκεί να πετύχει η συνταγή και να βγει έτσι αφράτη και μαλακή, όπως πρέπει. Η βασιλόπιτα κέικ όμως επιδέχεται μπορώ να πω περαιτέρω πειραματισμών και στολισμών. Η διακόσμηση της βασιλόπιτας εδώ θα σε απογειώσει. Πάμε να δούμε 5 εύκολα σχέδια και ιδέες;

Ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας:

1. Με stencils ζαχαροπλαστικής και ζάχαρη άχνη

Κλασικός τρόπος σχεδιασμού σε γλυκίσματα τύπου κέικ είναι η ζάχαρη άχνη. Κι όμως μπορεί να γίνει πολύ εντυπωσιακός αυτός ο τρόπος, καθώς στην αγορά υπάρχουν πλέον πολλά και διάφορα stensils ζαχαροπλαστικής, που είναι πανέμορφα.

vasilopita decoration ideas - Σχέδια και ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

Extra tip: Φρόντισε να έχει κρυώσει το κέικ πριν πασπαλίσεις την άχνη, γιατί αν είναι ζεστό θα την απορροφήσει. Αν δεν έχεις στένσιλ για τη χρονολογία, μπορείς να πασπαλίσεις όλη την επιφάνεια και μετά με ένα πινελάκι να σχηματίσεις τα νούμερα διώχνοντας την άχνη στις άκρες.

CHRISTMAS CAKE DECORATION 1 - Σχέδια και ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

2. Με ινδοκάρυδο

Αντί τώρα για άχνη, μπορείς να πασπαλίσεις επάνω στη βασιλόπιτα – κέικ ινδοκάρυδο. Έτσι η επιφάνειά της θα μοιάζει με χιονισμένο τοπίο. Μπορείς να φτιάξεις κι ένα στεφάνι με φρέσκο δεντρολίβανο γύρω γύρω, να προσθέσεις σπόρους ροδιού ή φρούτα του δάσους. Απλό κι όμως τόσο όμορφο.

CHRISTMAS CAKE DECORATION 6 - Σχέδια και ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

3. Με ζαχαρόπαστα

Η ζαχαρόπαστα είναι ένα υλικό με απεριόριστες δυνατότητες και χρήσεις. Με αυτήν μπορείς ακόμη και να “ντύσεις”τη βασιλόπιτά σου! Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μοναδικό και εντυπωσιακό.

Στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής υπάρχουν μάλιστα έτοιμες ζαχαρόπαστες σε διάφορα χρώματα και καλές, θα έλεγα, τιμές. Θα πάρεις φυσικά πακετάκια των 250 περίπου γραμμαρίων κι όχι μεγάλες ποσότητες. Έτσι δεν θα παιδευτείς με συνταγές κτλ, για να φτιάξεις τη δική σου ζαχαρόπαστα. Θα χρειαστείς μόνο έναν πλάστη ώστε να την ανοίξεις, ένα κοπτηράκι πίτσας ή κουπ πατ με σχέδια και μία σπάτουλα, για να τελειοποιήσεις τις δημιουργίες σου.

CHRISTMAS CAKE DECORATION 2 - Σχέδια και ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

4. Με βουτυρόκρεμα ή με σαντιγύ

Κάποτε στολίζαμε τις τούρτες με την κλασική σαντιγύ. Σήμερα η νέα τάση σε τούρτες και cupcakes είναι η βουτυρόκρεμα. Τα υλικά στην πιο τυπική συνταγή βουτυρόκρεμας είναι:

 

  • 250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
  • 450 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος (πλήρης σε λιπαρά)
  • 1 βανίλια

 

Χτυπάς στο μίξερ πρώτα το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτεις σταδιακά την άχνη και τέλος την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Δουλεύεις στο μίξερ τόση ώρα όση χρειάζεται το μείγμα, για να γίνει κρεμώδες και με πλούσια υφή. Με ειδικά χρώματα ζαχαροπλαστικής στη συνέχεια μπορείς να χρωματίσεις όπως θέλεις τη βουτυρόκρεμα και με ένα κορνέ να σχεδιάσεις ό,τι έχεις φανταστεί.

CHRISTMAS CAKE DECORATION 3 - Σχέδια και ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

CHRISTMAS CAKE DECORATION 4 - Σχέδια και ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

5. Με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Αν η βασιλόπιτα που θα φτιάξεις είναι σε υφή τσουρέκι, τότε δεν χρειάζεσαι και πολλά πολλά, όπως σου είπα και στην αρχή, για να τη διακοσμήσεις. Θα βάλεις μόνο ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα, ή σουσάμι άντε και λίγα αποξηραμένα φρούτα, για να δώσεις μια ακόμη τσαχπινιά.

Αν πάλι θέλεις να γράψεις πάνω στο τσουρέκι τη χρονιά, φτιάξε ένα εύκολο γλάσο ως εξής: ανακάτεψε με σύρμα 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και λίγο ασπράδι αυγού. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να βγει μια παχύρευστη κρέμα. Με ένα κορνέ γράψε την ημερομηνία κι άφησε να σταθεροποιηθεί.

CHRISTMAS CAKE DECORATION 5 - Σχέδια και ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

Εκτός από όλα όσα αυτά, μερικές ακόμη ιδέες που μου έρχονται στο μυαλό για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας είναι το γλάσο σοκολάτας, το κακάο σε σκόνη και η πολύχρωμη τρούφα. Εσύ πως σκέφτεσαι να στολίσεις φέτος τη βασιλόπιτά σου;

diakosmhsh vasilopitas - Σχέδια και ιδέες για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

 

About Μαρία Νικολοπούλου