Οι Συνταγές, Συνταγές από τα παλιά που ξεχνάμε…, χταπόδι, γρήγορα, εύκολο πιάτο,από την Ελληνική κουζίνα,
με βότανα, δάφνη, ελαιόλαδο, θρούμπι.
Υλικά:
1 χταπόδι 1 κιλό περίπου κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, 1 φλυτζάνι μαυροδάφνη, 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο, 1/2 του φλυτζανιού ελαιόλαδο, 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους, 1-2 φύλλα δάφνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού θρούμπι, 1 μεγάλη σελινόριζα κομμένη σε κύβους, 2 φλυτζάνια πουρέ ντομάτας, 1 πρέζα μπαχάρι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά βούληση.
Παρασκευή:
Σε σκεύος, κάψτε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξτε τα κομμάτια του χταποδιού, σκεπάστε το σκεύος. Αφήστε το χταπόδι να μαγειρευτεί με τους χυμούς του 5′-6′. Ανακατέψτε και σκεπάστε πάλι το σκεύος για ακόμα 5′.
Σβήστε με το κρασί. Προσθέστε τα λαχανικά, τον πουρέ της ντομάτας, τη δάφνη, το θρούμπι, πασπαλίστε με το μπαχάρι και όσο πιπέρι κρίνετε, σκεπάστε πάλι το σκεύος και αφήστε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για, περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας τακτικά.
* Μην προσθέσετε αλάτι.