Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δεν θα μείνει κομμάτι – Πεντανόστιμη πατατόπιτα

Δεν θα μείνει κομμάτι – Πεντανόστιμη πατατόπιτα

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις πατατόπιτα φούρνου με λουκάνικο και τυριά σε έτοιμο φύλλο, μια πικάντικη πίτα που σίγουρα θα προτιμήσουν οι καλεσμένοι σας ειδικά αν το σερβίρετε μαζί με μπίρα. Είναι ιδανική για πάρτι αλλά και για μπουφέ ή για ένα τραπέζι για τους φίλους σας. Αρέσει σε όλους και βγαίνει πάντα πολύ νόστιμη. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • λουκάνικα χωριάτικα
  • Έτοιμο φύλλο για πίτα
  • Μισή κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 πράσα κομμένα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1/3 κούπας άνηθος ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλ. κύμινο
  • Μισό κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες με αλάτι, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε

Βήμα 2

Σοτάρουμε το λουκάνικο με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο

Βήμα 4

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις πατάτες, με το λουκάνικο, το πράσο, το κρεμμύδι

Βήμα 5

Προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο, τα μυρωδικά, το τυρί και τα μπαχαρικά

Βήμα 6

Βουτυρώνουμε δυο φύλλα και τα βάζουμε σταυρωτά σε ένα ταψί

Βήμα 7

Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα που έχουμε επίσης περάσει με βούτυρο

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά

Βήμα 9

Η πατατόπιτα φούρνου με λουκάνικο και τυριά σε έτοιμο φύλλο είναι έτοιμη

Συμβουλές

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λουκάνικο κοκτέιλ αν δεν θέλεις να βγει πολύ πικάντικη η πίτα
  • Αν θέλεις μπορείς να βράσεις τις πατάτες με τη φλούδα τους, γίνονται πιο νόστιμες!

About Μαρία Νικολοπούλου