Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!

ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!

Ο μουσακάς είναι από τα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγητά. Διαχρονική αξία, ξεχειλίζει νοστιμιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας αρέσουν κι οι παραλλαγές του. Αυτή η πολύ γευστική εκδοχή που σας προτείνουμε , με φιλέτο κοτόπουλου στη θέση του μοσχαρίσιου κιμά  δίνει μια διαφορετική νότα στο οικογενειακό τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και καθαρίζουμε 10 πατάτες!

 

Τις κόβουμε ροδέλες τις τοποθετούμε σε μπολ ρίχνουμε μέσα λάδι,ρίγανη,αλάτι,πιπέρι! Τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:

Βάζουμε. στο τηγάνι μισό ποτήρι ελαιόλαδο,2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα,3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και τα αχνίζουμε, ρίχνουμε μέσα κομματάκια από στήθος. κοτόπουλο και το τηγανίζουμε!

 

Τέλος.          προσθέτουμε.μια ντομάτα ψιλοκομμένη,1 πιπεριά ψιλοκομμένη,1 κουταλιά πελτέ ,αλάτι,πιπέρι ,ρίγανη λίγο νεράκι και το βράζουμε στο χαμηλό. να δέσει

 

ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

 

Βάζουμε στην κατσαρολα.200 γραμμάρια βούτυρο να λιώσει,   ρίχνουμε μια κούπα μεσαίου μεγέθους αλεύρι και το ανακατεύουμε!

προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα και αλάτι ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών,1 κούπα τριμμένο κασέρι!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

 

Τοποθετούμε πατάτες στο ταψί,βάζουμε την γέμιση κοτόπουλο, ξανά πατάτες ,μπεσαμέλ και τέλος λιωμένο βούτυρο,πιπέρι,και μπόλικο τριμμένο κασέρι! Το ψήνουμε. στους 200 βαθμούς!!!

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου