Ένα παλιομοδίτικο φαγητό που μεγάλωσε όμως πολύ κόσμο. Αν θέλετε να το ευχαριστηθείτε τότε κάντε το με χόρτα που μαζέψατε εσείς και βιολογικά αυγά!
Δείτε επίσης:
- Καθαρίζουμε και βράζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τα χόρτα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στο τρυπητό να βγάλουν τα νερά τους.
- Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι που έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα χόρτα.
- Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τους τα υγρά και να πάρουν ωραία γεύση ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε πάνω στα χόρτα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνουμε την ομελέτα από τη μια μεριά.
- Με τη βοήθεια ενός πιάτου την αναποδογυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη.
Δείτε επίσης: