Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σχολεία Κορινθίας ένα αλαλούμ : Θεατές καθηγητές , γονείς και μαθητές – Άρον άρον τρέχουν ν΄ αλλάξουν πρόγραμμα…

Σχολεία Κορινθίας ένα  αλαλούμ : Θεατές  καθηγητές , γονείς και μαθητές – Άρον άρον τρέχουν ν΄ αλλάξουν πρόγραμμα…

 

Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, οι μαθητές των λυκείων, μετά από την απόφαση που έλαβε  η κυβέρνηση, έχοντας τη σχετική γνωμοδότηση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Η απόφαση ελήφθη με διχογνωμία των επιστημόνων καθώς διαφώνησαν οι μισοί από όσους συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη. Από τους 27 που έλαβαν μέρος υπέρ ψήφισαν 18 και κατά του ανοίγματος οι υπόλοιποι εννέα.

Οι λόγοι της διαφωνίας των εννέα -μεταξύ των οποίων και ο Σωτήτηςε Τσιόδρας- έχει να κάνει με την επιδημιολογική κατάσταση πυο επικρατεί στη χώρα, την ώρα που είναι δεδομένο ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας κορυφώνεται.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με άλλους οκτώ επιστήμονες δεν ήθελαν να χτυπήσει το κουδούνι να την ερχόμενη Δευτέρα για τρεις λόγους. 

Πρώτον επειδή ήθελαν να δουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου και έτσι να μπορούν να έχουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, πριν δώσουν το πράσινο φως για τα σχολεία.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το επιδημιολογικό προφίλ της Ελλάδας τη δεδομένη στιγμή, όπου η χώρα μετράει σταθερά περισσότερα από 3.000 κρούσματα τη μέρα, την στιγμή που οι ίδιοι πριν από λίγες μέρες δεν επέτρεψαν στο λιανεμπόριο να ανεβάσει ρολά σε Θεσσαλονίκη Κοζάνη και Αχαΐα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες που MEGΑ φέρονται να είπαν χαρακτηριστικά «δεν γίνεται να μην αφήνουμε το λιανεμπόριο να ανοίγει σε αυτές τις περιοχές με πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος και να ανοίγουμε τα σχολεία όταν οι περιοχές μοιάζουν με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί».

Ο τρίτος παράγοντας είναι η ισχυρή πίεση που συνεχίζουν να δέχονται τα νοσοκομεία σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα, με το τσουνάμι ασθενών να μην επιτρέπει κάποιο στραβοπάτημα, καθώς και η μεγάλη πίεση που δέχονται συνολικά τα νοσοκομεία.

Σε πολλά σχολεία επικρατεί ένα  μπάχαλο με θεατές  τους εκατοντάδες καθηγητές  , γονείς και μαθητές σχετικά  με  τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα , όπως τα γυμνάσια με  τάξεις λυκείου,   επί παραδείγματι το μουσικό Κορίνθου .

Άρον άρον τρέχουν ν΄ αλλάξουν πρόγραμμα οι μισοί καθηγητές θα κάνουν δια ζώσης και οι άλλοι μισοί τηλεκπαίδευση και δια ζώσης μαζί!!!!

Untitled-1

Εκπαίδευση στην Κορινθία

  

Πώς θα γίνεται η διαδικασία του self test στα λύκεια

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες όμως γίνεται με αυστηρούς κανόνες και νέες διαδικασίες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί  θα πρέπει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δωρεάν self test τα οποία και θα πρέπει να τα κάνουν από 24 έως και 48ωρες πριν εμφανιστούν στο σχολείο τους. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους  βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ την οποία και θα δείχνουν πριν την είσοδο τους στο σχολείο ενώ η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη)

Η διαδικασία που πρέπει να κάνουν γονείς και κηδεμόνες αφού γίνει το τεστ στο σπίτι είναι η εξής. Μπαίνουν στην σελίδα: www.self-testing.gov.gr.

Εκεί αφού συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο του μαθητή και το ΑΜΚΑ, καταχωρούν το αποτέλεσμα του τεστ. Στην συνέχεια μέσω της εφαρμογής εκτυπώνουν την σχετική βεβαίωση την οποία θα πρέπει να έχει μαζί του ο μαθητής κάθε  Δευτέρα και Πέμπτη.

About Μαρία Νικολοπούλου