Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σύγχυση και «ατομική ευθύνη» για 4η δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Σύγχυση και «ατομική ευθύνη» για 4η δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Αλαλούμ έχει προκύψει μεταξύ κυβέρνησης και Επιτροπής Εμβολιασμών για την 4η δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, εντείνοντας τη δίκαιη ανησυχία του λαού για τη νέα πανδημική έξαρση του κορονοϊού.

Αφενός η Επιτροπή συστήνει στους πολίτες των άνω των 30 ετών να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου, ενώ στις ηλικίες άνω των 60 η σύσταση είναι «ισχυρή».

Αφετέρου, η κυβέρνηση δια στόματος της αναπληρώτρια υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα δηλώνει «Αν φοβάστε, κάντε εμβόλιο», απογειώνοντας για ακόμη μια φορά την ατομική ευθύνη.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα πρόσφερε μια 2η αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια». Έτσι, όσοι είναι 30 – 59 ετών καλούνται να …«αυτοαξιολογηθούν» και όπως λέει η κυβέρνηση «εφόσον το επιλέξουν», να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν.

Αυτή η απίθανη λογική «κάντε ότι καταλαβαίνετε» αποτυπώθηκε και στην εξής απάντηση της Μίνας Γκάγκα: «Αν μου πείτε ότι φοβάστε πάρα πολύ, θέλω να κάνω το εμβόλιο, θα σας πω πηγαίνετε, OK, κάντε το. Αλλά αν με ρωτάτε αν πρέπει να πάτε να κάνετε το εμβόλιο, η απάντησή μου είναι ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάτε να κάνετε το εμβόλιο». Ουσιαστικά δηλαδή απέφυγε εκ μέρους της κυβέρνησης να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και την ίδια στιγμή να είναι «καλυμμένη» μπροστά σε οποιαδήποτε εξέλιξη, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στη σύγχυση.

About Μαρία Νικολοπούλου