Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σύσωμη η αντιπολίτευση είπε όχι στα σχέδια ΤΕΘΑ – Νανόπουλου για την τσιμεντοποίηση του 6ου Συντάγματος Κορίνθου

Σύσωμη η αντιπολίτευση είπε όχι στα σχέδια  ΤΕΘΑ  – Νανόπουλου για την τσιμεντοποίηση του 6ου Συντάγματος  Κορίνθου

Σύσσωμη η αντιπολίτευση είπε όχι στα σχέδια τεθά – Νανόπουλου για την τσιμεντοποίηση του 6ο Συντάγματος  Κορίνθου

Έπειτα από μια μαραθώνια, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -που διήρκησε πάνω από 5 ώρες- με έντονες αντιπαραθέσεις «βαριές κουβέντες»  και καταγγελίες , δέχθηκε βαριά ήττα η παράταξη του Δήμαρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου .

Θέμα συζήτησης η αξιοποίηση του 6ου Συντάγματος Κορίνθου

Με την αντιπολίτευση σύσσωμη,  παρακάμπτοντας τις όποιες διαφορές προς το συμφέρον της πόλης και που δεν είναι άλλες  από την μη έγκριση των σχεδίων ΤΕΘΑ και της δημοτικής αρχής Β. Νανόπουλου  σχετικά  με  την αξιοποίηση των  300σίων  στρεμμάτων  στο στρατόπεδο Κορίνθου.

Αξιοσημείωτο γεγονός πως στις  καταγγελίες που δέχθηκε  ο μελετητής σχετικά με παρανομίες που εντόπισε και  κατήγγειλε και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων  ,εκτός της αντιπολίτευσης του δήμου ,  με  τις τεκμηριωμένες απόψεις πως η μελέτη είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση και οικονομικά ασύμφορη ,  δεν απάντησε σε καμία.

Η συζήτηση έγινε επί της ένστασης του κ. Σταυρέλη ,  ακολουθώντας οι δύο προτάσεις  των δημοτικών συμβούλων .  κ Γιάννη . Γκεζερλή και της κ. Βιβή. Τζέκου  , που αφορούσαν και αυτές , την πολεοδόμηση του 6ου συντάγματος Κορίνθου και την αξιοποίηση του .

Στο κρίσιμο χθεσινό  δημοτικό συμβούλιο,  απουσίαζαν οι 4 συνεργαζόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του κ Π.  Καλλίρη ,  ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Παπαϊωάννου , ο αντιδήμαρχος κ Πλατής , ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ Πιέτρης και φυσικά όπως σχεδόν πάντα ο κ. Καλλίρης .

Επίσης απουσίαζαν ο πρόεδρος του ΚΕΠΑ.κ . Κουτσογλίλας,  ο ανεξάρτητος Σύμβουλος. κ. Κεφάλας  , η  κ.Κ. Λύτρα με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Κατά την διάρκεια της Συζήτησης αποχώρησε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ, Παπαδημητρίου .

Ακολούθησε ψηφοφορία με το ακόλουθο αποτέλεσμα :

12 ψήφισαν υπέρ της πρότασης Σταυρέλη ( Συμπεριλαμβανομένων των ψήφων της παράταξης του κ. Πνευματικού και του κ. Χ. Κορδώση .

Η κ, Τσέκου και ο κ, Γκεζερλής ψήφισαν τις προτάσεις τους..

 

Ένα μεγάλο λάθος κατ΄εμάς είναι η απουσία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων από την σημερινή συνεδρίαση  με αφορμή την απαράδεκτη ανάρτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Μπίτζιου που θεωρούν ότι τους προσβάλει .

Βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι  ο κ. Μπίτζιος δεν τόλμησε να πει ποιους αφορούσε η προσβλητική ανάρτηση του ,περί απατεώνων ,  μιας και όπως προσπάθησε ανεπιτυχώς να ισχυριστεί ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως μιλούσε για την Ημερίδα του  Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ,εφόσον δεν τη κατονόμασε . Η στάση του αυτή όμως εξόργισε τον πρώην δήμαρχο Α. Πνευματικό , οποίος με επιμονή  , απαιτούσε να ξεκαθαρίσει ,για πια εκδήλωση απατεώνων μιλούσε,εφόσον την Κυριακή ήταν η μοναδική εκδήλωση της Κορίνθου που πραγματοποιήθηκε.  Δυστυχώς όμως ο κ. Μπίτσιος  δεν είχε το κουράγιο να υπερασπιστεί τις απόψεις του λέγοντας ξεκάθαρα  τι εννοούσε.

Το συμπέρασμα της χθεσινής συνεδρίασης είναι πως η παράταξη του κ Νανόπουλου παρουσιάζει μεγάλες «αρρυθμίες»  και πως πρόκειται για την πρώτη νίκη  της Κορινθιακής κοινωνίας, των  ανθρώπων με οικολογική με  συνείδηση  και εν τέλει προς το συμφέρον  της πόλης και λέμε πρώτη γιατί η τελική νίκη θα έρθει με την εκδίκαση της   αίτησης αναστολής και ακύρωσης στο ΣτΕ. 

Δείτε επίσης :

Οι αρχιτέκτονες του νομού Κορινθίας “ταράζουν τα νερά” – Δήλωσαν ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση της Κορίνθου …. που επιδιώκει η δημοτική αρχή

 

About Μαρία Νικολοπούλου